Blizzard с коментар по драмата с WarCraft III: Reforged

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Компанията премахна повечето от ограниченията в процедурата за връщане на парите, платени за злополучното заглавие

Blizzard Entertainment най-накрая излязоха с официално становище по отношение на критиките към най-новото им заглавие, WarCraft III: Reforged. Ремастерът на култовата класика от 2002 г. беше посрещнат с голямо разочарование от повечето фенове (сред които и част от нашия екип) и в момента заглавието е играта с най-ниска оценка за РС в Metacritic на всички времена.

От Blizzard казват, че следят дискусията от последните няколко дни и благодарят на феновете си за обратната връзка. Първото, което подчертават е, че се извиняват на всички, които не са получили изживяването, което са искали. Тоест, не че те са направили нещо нередно – виновни са феновете, че са имали твърде големи очаквания.

От компанията заявяват, че ще поддържат играта още дълго време. Скоро трябва да се появи пач, който да оправи странно изглеждащите цветове в оригиналната версия, както и различни други подобрения по аудиото, интерфейса и анимациите. Липсващите leaderboards и кланове ще бъдат добавени в друг, по-късен пач.

Най-интересното им твърдение обаче е свързано с кътсцените. „Както казахме на миналогодишния BlizzCon, не искаме in-game кътсцените да се отдалечават твърде много от оригиналната игра”, казват от Blizzard. „Кампаниите разказват една от класическите истории в Warcraft вселената и искаме да запазим истинския дух на Warcraft III и да позволим на играчите да изживеят тези незабравими моменти точно както са били едно време (но с нови анимации и подобрен арт)”, се уточнява в становището.

С други думи, компанията настоява, че никога не е обещавала подобрени кътсцени по модела на показаното на BlizzCon 2018 и няма намерение да ги преработва, за да ни остави „истинския дух” на старата игра. Те изглежда настояват, че не са сгафили – това е бил планът им от самото начало.

В съобщението не се споменава нищо по отношение на преработените Общи условия на custom картите, които ги правят притежание на Blizzard от законова гледна точка. Компанията обаче омекна значително по отношение на връщането на пари – преди много играчи получиха отказ да върнат играта, тъй като вече са я свалили. Процедурата беше тежка и с несигурен резултат, а някои играчи получиха бан от форумите на Blizzard, защото се опитваха да помогнат на други да получат refund. Сега, необходимо е единствено да отидете на сайта на компанията и да поискате да върнете играта „по технически причини”.