Black Mesa излиза на 5-ти март

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Crowbar Collective обявиха, че техният проект Black Mesa ще излезе от Early Access и по този начин ще излезе и официално на 5-ти март. По този начин Black Mesa се превръща в пълноценна игра, която представлява завършен римейк на първия Half-Life, включвайки както нивата в Black Mesa, така и тези в извънземния свят Xen.

Идеята за проекта Black Mesа се ражда бавно, скоро след излизането на Half-Life 2, или казано иначе преди около 15 години, от два фенски проекта, които се обединяват. През 2007 г. с излизането на The Orange Box излиза и нова версия на енджина, която предлага по-добра оптимизация при работа с многоядрени процесори. Авторите прехвърлят проекта на новата версия на енджина и продължават работа. През 2012 г. излиза първата standalone версия на мода, а през 2015 г. проектът влиза в Early Access, като самостоятелно заглавие. Всеки от закупилите играта можеше да тества новите нива посредством публичните бета версии. Играта ще получи и допълнителна поддръжка и фиксове след нейното излизане, тъй като авторите са наясно, че безпроблемен софтуер все още никой не е написал.

Така че, ако поради някаква причина до сега сте пропускали възможността да се докоснете до фенския римейк на първия Half-Life, след 5-ти март вече нямате никакво извинение за това. Грабвайте козия крак и можем да се срещнем на Crossfire!