Bioware ще преработят Anthem из основи

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Bioware обявиха, че ще преработят из основи своя най-нов проект Anthem. Доста фенове наричат проекта шеговито “Anthem 2.0”, ще претърпи значителна преработка, която ще обхване дори ключовите геймплейни механики. По този начин Bioware ще могат да осигурят по-добра плячка, по-добра прогресия на играчите и по-стойностни награди.

Самите BioWare отбелязаха: “През следващите месеци ще сме фокусирани върху дългосрочна преработка на преживяването и в частност ще се съсредоточим върху преработка на ключовите механики, с ясни цели, мотивиращи предизвикателства и прогрес с по-стойностни награди. В същото време искаме да съхраним забавата и битките в необятния научно-фантастичен сетинг. И за да постигнем това ще направим нещо, което трябваше да направим по-рано – да дадем на един специален екип време да тества и да обходи [играта], фокусирайки се най-вече върху геймплея“.

С други думи, студиото се сети, че трябва да направи това, което трябваше да е направило известно време преди да пусне играта на пазара. Bioware заявиха, че ще продължи да поддържа текущата версия на Anthem, но ще изоставят пълните сезони. Веднъж след като новата версия на Anthem е готова – тя ще замени текущата.

Ние ще продължим да поддържаме играта със събития, освежавания на сюжета и ще преразгледаме отминалото сезонно съдържание – започвайки с нашия юбилей, който е в края на месеца.” – завършват от Bioware. Така че, да – Bioware и ЕА нямат намерение да оставят Anthem да умре. И след като знаем какво се случи със Star Wars Battlefront 2 и No Man’s Sky, Anthem може и да получи още един шанс. Да се надяваме, че Bioware няма да прецакат нещата (пак).