Big Mutha Truckers

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ето, че отново имам удоволствието да ви представя поредния камионен симулатор. Big Mutha Truckers е игра, която е способна да ви направи много добро впечатление при първоначалното запознанство с нея. Но за да бъда честен, ще трябва да добавя, че след малко повече време не е изключено да хвърлите жаден поглед към клавишите Alt и F4.

Както може би знаете, психиката на американския народ е малко по-особена и повечето богати родители мъчат децата си до последно, преди да им преотстъпят семейния бизнес. Ситуацията в Big Muhta Truckers е на пръв поглед идентична. На преден план имаме едно щастливо семейство –

страховито изглеждаща майка

народила четири деца. Родителското тяло решава, че е крайно време едно от вече порасналите й отрочета да застане начело на семейния бизнес. Тя измисля прости правила, които трябва да бъдат спазени, а целта на децата е да направят колкото се може повече пари за шейсет дни, обикаляйки Hick State County на 18 колела с 20-тонен камион. И най-интересното е, че няма значение дали тези пари ще бъдат спечелени по легален или не чак толкова законен начин.

Big Mutha Truckers ще ви поднесе много изненади.

Условията на съревнованието, в което участвате, са такива, че позволяват разнообразни начини на игра. Всеки геймър може да потегли по собствен път и да трупа пари по-коренно различен начин. Ще имате възможност да кръстосвате пътищата между пет различни града. Сами избирате накъде да потеглите. А колко ще спечелите от товара, който носите, зависи единствено от това дали сте избрали добро място за продаването му.

По пътя ще срещнете купища препятствия. Едни от най-досадните са мотористите. Ядосате ли ги веднъж, много трудно можете да се отървете от тях. Те ще ви гонят, докато не се качат върху ремаркето на камиона ви и не го откраднат с цялата стока в него. Единственият начин да им избягате е като карате като луд, докато те се опитват да ви налазят. Ако успеете да ги изтърсите от ремаркето, ще се спасите. Естествено, когато се налага, и куките няма да пожалят кожата ви.

Очаква ви

горе-долу интересен и аркаден геймплей

Главните ви приходи идват от транспортирането на стока от едно място на друго, но тук-там ще се отварят и други възможности за припечелване на зелени гущери. Освен безмилостното блъскане из улиците на градовете (може да правите дори и комбота, които доносят повече приходи) ще ъпгрейдвате и своя камион. В баровете пък убивате своето време, играейки на ротативки. Това може би е добре дошло за запалените комарджии. Най-голямата слабост на играта обаче е неконтролируемото поведение на ремаркето на вашия камион. Наистина, когато карате със 100 км/ч., е нормално управлението да е сложно. Но в тази игра прицепът буквално си прави каквото си иска и е доста трудно да се научите да го усмирявате.

От графична гледна точка трябва да сме доволни от това, което имаме, тъй като можеше да бъде и по-зле. Все пак аз не мисля, че за един камионен симулатор е необходима невероятна визия. Като за финал ще кажа, че очакванията ми за тази игра бяха малко по-големи, но никой няма да изгуби, ако разджъга Big Mutha Truckers поне за няколко дни. Лично аз обаче бих предпочел да си запълня времето с някой друг подобен симулатор.

Автор: Асен Георгиев