Big Air Wakeboarding

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Activision определено са царе в жанра на екстремните игри. Съвсем скоро те, та и доста други фирми, се усетиха, че има хляб в тази насока и стремглаво се заизпреварваха да издават игри на темата. Естествено, имаше и добри, и лоши попадения, но като че ли Activision май излязоха победители в състезанието за челното място. Сега, към края на месеца, се очаква и друг техен бисер – Matt Hoffman’s Pro BMX, който вероятно ще е просто размазващ! Докато чакаме обаче, може спокойно да обърнем внимание на една нелоша симулация на Wakeboarding. Какво е това, ли?
Ами Wakeboboarding е нещо като сърфинга, а единствената разлика е, че при първото

състезателят се движи, теглен със скутер

Разбира се, това дава адски много предимства, като по-висока скорост, възможност за регулиране на посоките, пък и по-голяма атрактивност. Този спорт е много практикуван извън нашата родина, а тук май никой не е и чувал за него. Не че нямаме подходящи водоеми… Та Darin Shapiro е някой подобен атрактивен тип, за когото Activision са решили да направят игра, която се е получила малко нескопосана. В нея има доста големи недомислици, които според мен са породени от нетрадиционността на този тип спорт. Когато карате направо например, вълната образува водна завеса пред вас и – повярвайте ми – не се вижда абсолютно нищо. Имайте предвид, че ако успеете да издържите, след един-два часа ще свикнете с това. Друг проблем е водата, която отразява всичко, а и вашето отражение в нея изглежда като втори състезател.

Въобще в графично отношение ми се струва, че

Activision малко са се поизложили

а в звуково – да не говорим! Всеки път, когато направите грешка, уейкърът ви пада като умрял и издава доста смешни звуци, от характерния за Activision саундрак няма и следа.

Като геймплей Darin Shapiro’s Big Air Wakeboarding не предлага нищо ново. Ще си цъкате трикчета по разни плажове и ще ви се наложи да се разходите чак до Венеция. За да стане всичко по-атрактивно, във водоемите има добавени и изкуствени препятствия като рампи, пирамидки и т.н. В играта има Career mode, Competition и Quick Start. Всичките са стандартни, като в първия си избирате уейкър и започвате да го развивате постепенно, отключвайки картите една по една. В самото начало ще имате на разположение седем-осем състезатели, пет-шест дъски и една лодка, а по-късно в играта можете да се сдобиете и с пълен комплект екипировка! Всичко е в съвсем традиционния Activision-ски стил, заимстван за съжаление от конзолни варианти. Да, май забравих да спомена и това, че на Darin Shapiro’s Big Air Wakeboarding много му личи, че е конзолен.
Просто явно такава е модификацията, като че на челото му е изписано:

Аз съм игра за PlayStation!

А какво лошо има в това всъщност… Абе май играта не е толкова лоша и става за запълване на времето до Matt Hoffman’s Pro BMX. Явно точно това е била и целта на Activision, въпреки че – убеден съм – можеха да направят и нещо по-добро.

Автор: Орлин Широв