Battlestate Games компенсират играчите на Escape From Tarkov

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Авторите на Escape From Tarkov се извиниха за проблемите с играта през уикенда, които възпрепятстваха редица играчи да се насладят на любимото си заглавие по един или друг начин, в това число и прекъсвания на връзката насред райдове. Студиото всъщност направи повече от това просто да се извини – то компенсира играчите, като раздаде на всеки над 1 милион in-game рубли.

Играчите имат три дни да приемат “извинението”, считано от 10-ти февруари (неделя). Всичко, което трябва да направят е да заредят играта и да намерят компенсацията под формата на писмо, в графата със съобщения. Ако не сте играли Escape from Tarkov този уикенд – нямате притеснение. Компенсацията обхваща всички играчи. Ако сте се логвали от тогава, но не сте взели компенсацията си – съобщението ще съществува в продължение на 48 часа от момента в който се впишете.

Някои от играчите приеха компенсацията, докато други я поставят под въпрос като “недостатъчна”. Играчите, които са загубили връзка по средата на някой райд и не могат да установят връзка, рискуват да загубят цялата спечелена плячка до този момент, в това число екипировката, с която са влезли в съответната сесия. Този риск е наличен без значение дали става въпрос за проблеми с връзката заради нестабилност на сървъра. Battlestate Games уверяват играчите, че “работят неуморно за да подобрят ситуацията със сървърите“. От друга гледна точка за новите играчи 1 милион рубли си е добро попадение отвсякъде.

За тези от вас, които не са се докосвали все още до тази игра – в Escape from Tarkov нямате микротранзакции, но за сметка на това можете да закупите измежду няколко различни версии на играта. Колкото по-скъпа, толкова по-добро начално оборудване ще получите. Вътре в самата игра вие печелите виртуални рубли, срещу които закупувате оръжия, муниции, модификации и добавки за оръжията, медикаменти и какво ли още не.

Въпреки, че можете да играете Escape from Tarkov, играта все още е в процес на разработка и няма определена дата на излизане.