Ballistics

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 01 дек. 2001

Както казах в началото Ballistics е необичайна. Играта представлява гоненица по разни тунели със speeder-и (което никак не е лесно).Режимите на игра са три: Single Race, Tutorial и Championship.
Първото няма да го описвам, защото всеки знае к’во е. Tutorial-а не е нещо особено -един пич с надут глас ви обяснява как да управлявате возилото си. Интересното е шампионата. Започвате играта с 20 000 зелени “гущера”.В началото няма да е нужно да си купувате speeder ,защото ви дават безплатен (който не е върха на техниката). След всяко състезание, ако завършите в челната тройка, получавате определена сума. Съветвам ви да отскочите до супера и да си купите един нов двигател. Пък ако имате повече парички, може да си вземете и cooler – онова устройство което изстудява двигателя ви, когато прегрее.

От shop-а може и да сменяте дизайна на speeder-а си (не безплатно, разбира се). А като стана дума за speeder-и е редно да ви кажа ,че skin-овете им са направо страхотни. Самите speeder-и представляват –

ФАНТАСТИЧНИ МОТОРИ С РЕАКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ

Дотук с пазаруването и speeder-ите, нека да спомена и няколко думи за пистите. Те са доста разнообразни,има трасета в Сибир ,Токио, дори в Небесния град. В началото на всеки race един весел гласец обяснява особеностите на терена. Например в Сибир е доста студено и затова двигателят ви прегрява доста по-трудно. Може би единственият недостатък на трасетата е, че не са разположени подходящо. В началото на играта се състезавате на доста трудна писта, следващата е направо фасулска, и въпреки това за нея дават доста повече мангизи.

Разбира се, като излезете на “пистата”  всичко се променя. Трябва да спомена,че Ballistics е сред малкото race-ове, в които започваш състезанието от първа позиция, а това си е живо предимство като се има предвид какви кошмарно високи скорости се развиват в играта (над 1500 км/ч). Аз лично ви съветвам да не се правите на Шуми  и да не летите със скоростта на звука, за да не целунете някое препятствие в тунела. А пък ако искате да хвърчите, грабнете някоя супертяга (оцветена е в жълто) и надуйте двигателя си. Особено приятно е озвучаването, когато преминавате в този режим – до един момент всичко бучи, изведнъж се чува едно страхотно “бум” и всичко замлъква (преминавате звуковата бариера). Направо е супер.

За звука мога да кажа само суперлативи. Парчетата от са направо страхотни. Някой техноманиак сигурно ще издивее. Графиката също е на ниво, но на мене играта ми тръгна само на GeForce 2, което сигурно ще попречи на масовия геймър да й се наслади на играта. Само да ви предупредя – Ballistics е близо  1Gb ,плюс това се играе  от диск… К’во нахалство, а? Все пак не е зле да я опитате.

Автор: Христо Танушев