Austin Cooper S Racing

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 мар. 2007

“Летя със колата, летя със колата…”

Ако по някаква злощастна случайност или поради независещи от вас обстоятелства, тази игра се намърда на хардовете ви, това означава само едно – ще имате съмнителния шанс да си натъпчете задниците в някое от шестте различни (по цвят) минита и да се впуснете в адски „опасна” и „интензивна” надпревара. Единственото нещо, с което мисля, че мога да ви поуспокоя, е фактът, че геймката предлага всичко на всичко два часа игрово време.

Престоят си в света на Austin Coopers S Racing можете да оползотворите по три силно различни начина. Те са еднакво скучни и нетрогателни, но да знаете от мен, че challenge-а се различава от single race и time trial по това, че предоставя възможността да се впуснете за различни купи – Austin Open, Cooper Cup и Mini Motorcade. Без значение кое от трите „елитни” състезания ще изберете, всичко, което ще получите, са четири последователни писти и петима опоненти. Ако си нямате работа или си имате, но ви мързи да я вършите и нямате никаква друга алтернатива за прекарване на бавно изтичащите последни тридесет минути от работния ви ден – спечелете някой от виртуалните трофеи. За целта е необходимо просто да имате най-голям сбор от точки в края на последното състезание.

Мини-бонус

Освен да прелитате по улиците на виртуалния град с бясна скорост, състезавайки се с опонентите си, ще ви се наложи и да отклонявате вниманието си, за да събирате специални мини-бонуси. Те са три вида – обикновен, който дава една точка, сребърен, носещ двадесет и златен – дава цели сто от специалните точки, нужни за „отключването” на нови автомобили. Тъпото в цялото това упражнение е, че всички коли имат еднакви характеристики, а се различават единствено визуално, което някакси обезсмисля цялото това колекциониране на бонуси. Всъщност е напълно невъзможно да се разберат характеристиките на отделните возила, защото интерфейсът е толкова изчистен и олекотен, че липсва дори и скоростомер, да не говорим за оборотомер или други подобни изгъзици.

За пореден път оставам верен на позитивната си натура и ще кажа, че играта притежава едно положително качество – тя е толкова семпла, че всяко четиригодишно дете (моля четиригодишните деца да не се чувстват обидени) може да се научи да играе на нея за не повече от шест минути. Или с други думи – това, че на нас не ни харесва, не означава, че няма да се намери поне един човек измежду милиардите, обитаващи планетата ни, който да оцени достойнствата й, нали така? Аз дори вече успях да измисля и приложение на Austin Cooper S Racing.

Тя е

чудесен подарък

за малкия ви племенник или детето на новото ви гадже. Или за секретарката, която по цял ден реди пасианс – това ще е ново ниво в интелектуалното й развитие. За подобни цели геймката може и да става, но това са всичките й приложения. Уточнявам, за да не стане някоя грешка – Austin Cooper S Racing се препоръчва за подаръци на малки деца, секретарки, баби, дядовци, вуйчовци, но не и за Вас самите. Имайте това предвид и може никога да не се сблъскате с въпросното заглавие.

Автор: Асен Георгиев