Asphalt вече с над 1 милиард сваляния

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Един от най-старите франчайзи за мобилни игри Asphalt достигна нов връх от 1 милиард общи сваляния във всички платформи, на които е бил и е наличен в момента. Популярният рейсър скоро ще празнува своя 16-ти рожден ден, като стартира през далечната 2005 г. за мобилни телефони. Последната му версия Asphalt 9: Legends може да се намери в App Store на Apple и е съвместим с тяхната MacOS, Google Play за Android, Microsoft Store и Nintendo Switch. „За 20 години, Gameloft винаги е бил на върха на вълната, когато става дума за възможностите за геймърите на мобилни устройства. Преди малко повече от 15 години, започнахме франчайза Asphalt, който продължава да бъде в основата на нашия успех.“, коментира Томас Аурик, вицепрезидент в Gameloft.

Разработчикът – френската компания Gameloft, подготвя негови версии за най-новото поколение конзоли Xbox Series X и S, както и за предходното Xbox One. По този начин, компанията очаква свалянията да продължат да се увеличават през следващите месеци. Една от новите функционалности е възможността геймърите да мерят сили и да ползват едновременно всички платформи на Microsoft – тези на конзолите Xbox, както и под Windows. Стратегията на Gameloft е да предостави играта на всеки, независимо от устройството което ползва за игра. През годините той се появява на десетки платформи – от Java мобилни телефони, през Symbian, Windows Mobile и BlackBerry смартфони, преносими конзоли като PlayStation Vita, Nintendo 3DS, до актуалните в момента платформи iOS, Android, Windows 8 и 10, както и Nintendo Switch. Универсалността на Asphalt е една от съставките за успеха му през годините и превръщането му в перлата в короната на гейм компанията Gameloft.

Постижението на Asphalt идва няколко дни преди Gameloft да отбележи 21 години от основаването си. Френският гигант е основан през април 2000 г., а пет години по-късно – през 2005 г. е открито и студио в София. Българското звено в момента разполага с над 200 души, като е специализирано в почти целия спектър за разработването и поддържането на едно гейм заглавие. Gameloft София стои зад други хитове на френската компания, като най-големият е March of Empires, следван от други като War Planet Online, World at Arms, 9mm, GT Racing и др.