Apacer PH250 Data Transfer Hub

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 23 сеп. 2009

Колкото и мощен компютър да имаме, без връзка с други компютри бихме използвали съвсем малка част от възможностите му. И докато мрежата е най-добрият начин за споделяне на информация, все пак не винаги е наложително да губим време и нерви за конфигурирането й. Когато се налага просто да прехвърлим няколко файла от един компютър на друг, можем да използваме CD, флашка или новия Apacer PH 250 USB 2.0 Data Transfer Hub.

PH 250 сбъдва една отколешна мечта – да можем да прехвърляме файлове, като всичко, от което се нуждаем за целта, е просто един кабел. Новият хъб е изключително лесен за употреба. Всичко, което трябва да направите, е да го включите в USB портовете на двата компютъра. Под Windows Vista ще се появи меню, от което трябва да изберете да бъде стартиран вграденият софтуер EasySuite, след което операционната система ще ви попита още веднъж дали наистина искате да продължите. Под Windows XP програмата се задейства автоматично без излишни въпроси и губене на време. Всичко това става точно толкова лесно и бързо, колкото свалянето на файлове от флашка.

След като стартирате EasySuite, на екрана ще се отвори голям прозорец, разделен на две – в долната част ще виждате папките на компютъра, на който работите, а в горната – тези на отдалечения компютър. След това трябва просто да откриете необходимите файлове и да ги прехвърлите, използвайки добре познатия метод „влачене”. Всъщност това е дори по-лесно, отколкото да ги свалите от USB-стик.

Разбира се, в такава ситуация от изключително значение е и скоростта на трансфера. Всяко удоволствие от ползването на компютъра би било изгубено, ако се налага да чакате с часове, за да изгледате един филм например. С Apacer PH 250 такава опасност няма. Макар реалната скорост да е по-ниска от декларираната максимална скорост от 480 mbps, все пак без смущения можете да гледате филми или да слушате музика направо от твърдия диск на отдалечения компютър. Големите видео файлове се трансферират със скорост 1 гигабайт на около 50 секунди, което е по-бързо от трансфера, предлаган от CD или флашка.

Освен за трансфер на данни между два компютъра, PH 250 може да служи и за USB хъб, благодарение на трите USB порта, вградени в компактния му корпус. Тази функция можете да ползвате под операционните системи Windows 98 SE/2000/ME/XP/ Vista и Mac OS 10.4/10.5 или по-нова версия. За трансфер между компютри трябва да разполагате с операционна система Windows 2000/XP или Vista.

Apacer PH 250 е с размери 70 х 20 х 20 mm и тегло 40 грама. Това го прави удобен за пренасяне в някой от джобовете на чантата за лаптоп. Тъй като няма необходимост от инсталиране на драйвери или пък от специфичен хардуер, устройството ще ви улесни, когато се наложи да изтеглите или изпратите файлове на компютър, на който не сте работили преди това.

И накрая нека повторим нещо, което вече всяко дете е чувало – внимавайте какви файлове теглите – всеки от тях може да крие вирус…

Автор: Ивайло Йошков