AMD представиха редица детайли на предстоящата Xbox Series X, използвайки фалшиви изображения

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Откакто бе обявен, първият модел на следващото Xbox поколение е обгърнат в мистерия, а завесата над него бе вдигната неочаквано по време на презентацията на AMD по време на CES 2020 в понеделник. Това стана чрез бърз анонс и преглед на няколко ключови детайла на конзолата по отношение на хардуер, най-вече конфигурацията на предния и страничния панел. Тази информация бе пазена в тайна до този момент.

По време на видеото, предната част на конзолата се вижда напълно, с един-единствен USB порт видим в долния десен ъгъл на устройството – почти скрит, от облегнатия върху конзолата контролер. Blu-ray устройството и eject бутона също са разположени на предния панел. В задната част на конзолата се виждат ethernet порт, два USB-C порта, два HDMI порта и вход за захранване тип C8.

Всичко това е без съмнение много хубаво и вълнуващо, за тези, които искат да анализират тези детайли по-внимателно, но има един много важен момент, който стана ясен в последствие: Оказа се, че по време на презентацията AMD са използвали 3D модел, рендериран от фенове или казано иначе – фалшив модел, за който не е сигурно колко общо има с истинската конзола. От AMD потвърдиха, че „изображенията на Xbox Series X, които са използвани по време на пресконференцията по време на CES 2020, не са предоставени от Microsoft и не представляват действителните дизайн и опции, които предстоящата конзола ще притежава“. В допълнение от AMD поясниха, че изображенията са набавени от сайта TurboSquid.com, сайт, от който всеки желаещ може да си закупи 3D модел на интересуващ го артикул, като един от моделите на конзолата, които са налични в сайта, наистина съответства на това, което бе показано по време на презентацията.

Това е доста срамен ход за AMD, в предвид официалното партньорство между тях и Microsoft.