Altec Lansing MX-5021

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2006

Изборът на добра озвучителна система на компютъра може би често се схваща по-скоро като глезотия. Купуваш си просто два спийкъра и нека звуците на игрите да отекват дървено в масата – защото геймплеят е най-важен…
Всъщност изборът на добри колони е много ключов. Защото човек вярва не само на очите си, но и на ушите си. Altec Lansing MX-5021 е предложение от един от най-добрите производители на високоговорители, предназначено специално за геймъри. Системата включва два сателита и събуфър, както и сертификация по THX за качество. Възможностите й са по-големи, отколкото подозирате, като бихте могли да ги използвате също толкова добре и за гледане на филми или слушане на музика.
Сертификатът THX първоначално е въведен като еталон за качество в киносалоните. Днес той се дава на голям кръг устройства, сред които системи за домашно кино и високоговорители за компютъра. ТHX няма толкова отношение към чистотата на звука (какъвто е случаят с Dolby или DTS системите), колкото доказва, че отличеният продукт е в състояние да възпроизвежда правилно звука в различни пространствени условия.
Общата изходяща мощност на Altec Lansing MX-5021 е 90 вата – 50 вата за събуфъра и по 20 вата за всеки от сателитите. Системата разполага с дистанционно управление за по-надежден контрол от дистанция. Освен с дистанционното можете да управлявате колоните и с помощта на контролен панел, върху който се намират всички бутони. Там ще откриете и буксата за слушалки, така че да можете да слушате на спокойствие музика, да гледате филми или да си геймите. Можете, разбира се, да използвате колоните и като озвучителна система за mp3-плейъра си благодарение на AUX-входа. Някой би казал, че 2.1-високоговорителите не са толкова интересни за разлика от 5,1-колоните. Фактите обаче са, че този тип решения са особено удобни в случаите, когато пространството е ограничено.
Изпитахме възможностите на Altec Lansing MX-5021 с Need for Speed: Carbon. Тази игра поставя на истинско изпитание всеки високоговорител – съдържа разнообразен саундтрак, както и специални звукови ефекти за моторните характеристики на четириколесните зверове. Сателитите и събуфъра никога не ви изоставят и успяват да издържат на колосалната аудиооргия, породена по време на високите скорости. Единственият начин да се уверите в разликите с други колони, е да чуете сами.

Автор: Александър Бойчев