Agassi Tennis Generation 2002

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 22 авг. 2002

В сравнение с всички останали тенис-симулатори, излизали на пазара, Agassi Tennis Generation 2002 не може да се нарече шедьовър. Дори може да се каже, че играта е доста неандерталска. Вече сме 21 век все пак. Смешно е да излизат заглавия с подобна графика и непретенциозен геймплей. Според мен има обяснение на този въпрос. Някой е решил да направи особен тип реклама на небезизвестния Андре Агаси – човек, който в никакъв случай не се нуждае от подобни презентации. Самата игра дори може да се възприеме като негова антиреклама. От всичките тридесет и двама играчи единствено той е реално съществуваща личност. Останалите са плод на фантазията на създателите. Естествено тук намирисва на евтиния и недостиг на финансови средства. Дори самата идея да се сложи толкова известен тенисист сред група от измислени играчи според мен е глупава.   

Andre Agassi vs. Stanislav Olkafelni

Както вече споменах, геймплеят е слаб. Изкуственият интелект на противниковите тенисисти е доста нисък. Спокойно можете да използвате срещу тях прости системи, които без съмнение ще успеете да налучкате за максимум половин час. По този начин ще размазвате много бързо и ефективно повечето си опоненти. Малко по малко играта ще става все по-безинтересна и по-безинтересна. В такъв случай може да разнообразите атмосферата и да отправите претенциите си към някоя златна купа. За да се доберете до нея, ще трябва да се съревновавате в поредица от турнири, разположени в различни държави – Belgian Open, Australian Cup, US Challenge и др.

Имате възможност да тествате бекхенда и форхенда на Андре и в основната надпревара в играта, която се нарича Agassi Tournament. Тя е далеч по-интересна от останалите. В нея се състезавате в поредица от мачове като целта ви е да заемете първо място във “вечната ранглиста”. За тази цел ще трябва да спечелите колкото се може повече зелени гущери.

А сега за графиката. С една дума: тя е калпава. Въпреки голямото разнообразие повечето от кортовете са доста сухички и семпли. Самите играчите са изрисувани горе-долу добре, но движенията им са леко смехотворни. Например, когато гледате на забавен кадър как Агаси удря своя бомбен сервис, ясно се вижда как той ни е дарил със своята 24-каратова усмивка, но гледа в противоположна на топката посока. Много ми е чудно как се получават тези работи.

Присъдата

С много уговорки може да се каже, че Agassi Tennis Generation 2002 заслужава единствено да я пуснете в най-близкия геймклуб и да я “превъртите” за около половин час. Името Андре Агаси сякаш се използва като примамка за нищо неподозиращите купувачи, които нямат ни най-малка представа с какво ще си имат работа. Ако отчаяно ви се разцъква готин тенис-симулатор, вземете си Virtua Tennis например. В него можете да поиграете с доста от любимите, действително съществуващи тенисисти. Agassi Tennis Generation 2002 може да бъде само негов постен заместител.

Автор: Асен Георгиев