3D Realms са работили по Alien игра, която е била спряна

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

След като стана ясно, че е имало Alien игра в процес на разработка от Boss Key Productions, която е била спряна, се оказа, че това далеч не е било единственото Alien заглавие, на което е дръпнат шалтера. Нашите стари познайници от 3D Realms също са били в началните етапи на работа по ново заглавие, което обаче е било спряно, когато Disney са закупили FOX.

Вицепрезидентът на 3D Realms – Фредерик Шрайбър – отбеляза, че играта е била наречена “Aliens: Hadleys Hope”. Тя е представлявала story-driven PvE мултиплеър приключенски шутър от първо лице. Играта е трябвало да бъде съвместна разработка на Slipgate Ironworks и 3D Realms, като дори са изготвили дългосрочен план за добавяне на ново съдържание години след излизането на играта. Планирало се е играчът да има избор между космическите пехотинци и колонистите. Играчите е трябвало да си помагат за да елиминират всички ксеноморфи и тяхната Кралица. Играта е залагала на отборната работа и тактики, за да бъде постигнат напредък. Също така друга от идеите е била в играта да има няколко Alien Queen.

Нивата е трябвало да включват както основни цели, така и странични куестове. Един такъв страничен куест е бил унищожаването на яйца. Страничните куестове са щели да предлагат допълнително плячка и парченца от сюжета. В играта е имало и прилично количество препратки към други събития и герои от Alien франчайза като цяло.