2 Fast Driver

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 авг. 2005

Ако искате да застанете зад волана на полско фиатче, притежаващо 122 конски сили под капака си, определено 2 Fast Driver е играта за вас

Съществува една мания, свързана с автомобилите, която е способна да зариби всеки, който наскоро се е сдобил със собствено возило. В началото повечето хора си мислят: “на мен ми трябва четириколка, която да ме вози и не ми пука за външния й вид”. След два месеца вече са преминали на стадий: “а защо не направя така, че колата, която ме вози, да изглежда добре и да съм по-атрактивен”. Впоследствие в мозъка на сравнително младия автособственик започват да се въртят мисли за по-добри амортисьори, лети джанти, ниско-профилни гуми, стерео уредба в комбинация с няколко огромни колони, скрити в багажника и т.н.

Не от всяка кола обаче може да излезе нещо интересно. Както от всяко дърво свирка не става, така и от който и да е автомобил “резачка” не се получава. 🙂 Все още не съм виждал някое яко наточено полско фиатче да бръмне покрай мен по Цариградско и да се шмугне с космическа скорост по разклона за Дружба. Да, това определено не може да се мярне по софийските улици, но пък е напълно възможно в новата игра, подготвена ни от поляците от Play Publishing.

Честно казано, по отношение на

нови идеи, графика и геймплей

тя издиша в някои отношения. Или с други думи – не е нищо особено. За сметка на това обаче 2 Fast Driver предоставя възможност за избор между десетина различни модификации на полско фиатче, които варират от 26 до над 110 конски сили. За да бъдат по-достоверни, състезанията се провеждат в седем различни местности, като във всяка се осъществяват по няколко гонки. Чрез променяне на маршрута в отделните места става възможно обособяването на около 30 различаващи се едно от друго трасета.

Тук е моментът да споделя с вас, че ако сте решили да изпробвате играта, трябва много да внимавате с чек-пойнтовете. Те са разположени през определено разстояние и се състоят от две поставки, отстрани на пътното платно. Ако минете извън тях или пък ги блъснете и не се проврете през тях, няма да ви бъде отчетено време и няма да можете да завършите състезанието, докато не се върнете и не направите всичко така, както си му е реда.

Управление и противници

Първата кола, която ще имате възможността да карате в 2 Fast Driver, събира под капака си едва 26 конски сили. Естествено е при това положение управлението да е много удобно и приятно. И в действителност е точно така. С натрупването на повече мощност под капака шофирането става съвсем малко по-трудно, но в крайна сметка си остава куул. Противниците постоянно се опитват да те избутат от пътя, да те засекат или просто да те подпрат така, че да се размажеш челно в някое дърво, стърчащо край пътя.

Най-дразнещият момент в цялата игра е фактът, че няма опция за рестарт на състезанието. Ако изостанете много от опонентите си и искате да се пробвате отначало, трябва да излезете в основното меню и оттам да се пуснете отново. Също така трябва да отбележа, че въпреки ниските възможности на колите, с които се ръчкате, състезанията въобще не протичат много гладко. Най-често са доста оспорвани и за да спечелите, не трябва да се удряте сериозно през всичките обиколки, защото иначе ще се забавите прекалено много и ще загубите всякакви шансове за победа.

Автор: Асен Георгиев