“Чейнчаджията” е новата българска настолна игра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Наскоро ви представихме "На Вуте да му е зле" – нова българска настолна игра, чието име се заиграва с до болка познатата ни междусъседска действителност.

Днес ще ви запознаем с още една настолна игра със звучно име. Представяме ви "Чейнчаджията", която ще се опита да ни напомни за едно отминало време, за което някои си спомнят с умиление, а други искат да забравят завинаги.

Играта предстои да излезе в края на месеца, но преди това да стане реалност, може да подкрепите създателите ѝ като посетите кампанията за споделено финансиране на Чейнчаджията на fundrazr.com. Тук може да намерите още информация за произхода на названието "чейнчаджия", мотивите зад създаването на играта, както и да изгледате видео, в което може да се запознаете с правилата ѝ.  

"Чейнчаджията" се разработва вече почти година от малък, но сплотен екип в лицето на Стоян – създател на играта, Дари – отговорник технически контрол и контрол на качеството, Алекс – художник, Игор – илюстратор.

Авторите на играта разказват, че са решили да кръстят творението си на чейнчаджиите от едно време – дребните измамници и тарикати от преди 89-та година, обменящи валута (предимно германски марки и щатски долари) в нарушение на закона, даващ монопол на държавата над търговията с валута, тъй като смятат, че днешната младеж не знае почти нищо за този период. Също така смятат, че социализмът, с неговите абсурдни пропагандни напъни и илюзорна утопия, е благодатна почва за семенцата на тази пъстра, хумористична, леко носталгична история, която искат да ни разкажат, докато играем и се забавляваме.