Първият български финансов трилър „Борсови играчи“ вече по кината

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

„Борсови играчи“ е първият български филм за голямата игра в света на финансите и капиталовите пазари. Финансовият трилър разкрива задкулисието на доходоносния свят на трейдинга през призмата на завладяваща лична семейна история. Темата е позната в световното кино от филми като „Уолстрийт“ (1987), „Вълкът от Уолстрийт“ (2013), „Трейдър“ (1987), „Корпорацията“ (2003), „Брокери“ (2000) и други. Интересен факт за филма е, че три пъти сменя заглавието си преди да се срещне с публиката – първоначалното заглавие е „Животински бесове“, защото така са наречени като термин страховете на трейдърите, второто работно заглавие е „Спекуланти“, но заради скандал с патента на името, филмът излиза като „Борсови играчи“.

Лентата тръгва по кината от 20-ти май в над 60 киносалона в цялата страна.

„Борсови играчи“ приковава вниманието и с яркия актьорски състав и забележителната игра на звездите на филма Александър Алексиев, Мариан Вълев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Боряна Братоева, Пламен Манасиев.

Александър Алексиев се завръща на големия екран, като този път се превъплъщава в ролята на Виктор Ангелов – млад университетски преподавател по финанси в престижен български университет. Приятелката му Никол (Боряна Братоева), обаче не е удовлетворена от връзката им и се впуска в авантюра с успелия борсов играч Деян (Дарин Ангелов). Съкрушен от случилото се, Виктор започва работа в брокерската компания на бившия партньор на загиналия му баща – Камен (Мариан Вълев), с цел да си върне Никол. След множество възходи и падения, алчността надделява и Виктор напуска Камен, започвайки работа при бащата на Деян – Рангел Вълканов (Димитър Баненкин). Там среща Ралица (Радина Кърджилова), която обаче е агент под прикритие на ДАНС, разследващ канал за пране на пари в структурите на Вълканов.

Ще успее ли Виктор да се измъкне чист накрая? Ще успее ли да се пребори отново за сърцето на Никол? Ще узнае ли каква е истината зад смъртта на баща му?

Филмът „Борсови играчи“ е направен мащабно, с добро познаване на сложната материя на трейдинга и вплитане в сценария на интересни личностни взаимоотношения с много обрати, динамика и неочаквани събития.