Правила в Bwin на покер Омаха

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Казината предлагат различни видове забавления и игри, като започнем от многообразието от слот машини и стигнем до игрите на маса с крупиета. Всичко това дава възможност на клиентите да разпуснат след тежко ежедневие и да се потопят в свят на емоции с възможности за печалби. В наше време, играчите имат възможността да играят онлайн в реална остановка и да изпробват познанията и възможностите си в различните игри.

В Bwin онлайн например, всеки играч разполага с огромно разнообразие от игри с много добра графика, стаи с професионални крупиета, които са на живо и всичко се случва реално пред очите ви. От игрите на живо можете да избирате между рулетка, блекджек, бакара, разновидности на покера, монополи на живо и много други. За да играете успешно обаче първата стъпка със сигурност е да познавате добре правилата на играта.

Bwin като отговорен към клиентите си букмейкър се е постарал условията и правилата на игрите да са достъпни до клиентите. В тази статия ще разгледаме основните правила за една интересна и популярна игра, каквато е Омаха. Играта доста прилича на Texas Hold’em, тук обаче всеки от играчите получава по четири карти, което донякъде я прави леко по-сложна. Всичко започва с раздаването на по четири карти на играч, които остават скрити, има и пет общи карти, които играчите могат да използват, за да направят ръка от пет карти. Когато са раздадени всички карти, вие ще трябва да направите възможно най-силна ръка от две от вашите и три от общите карти.

Играейки Омаха (Omaha) в Bwin играчите имат така наречения пот или това са залозите в играта. Когато двама или повече играчи имат еднакви по сила ръце, то пота се разделя между тях. Тук е и момента да отбележим как са степенувани по сила ръцете, като започваме с най-силната:

Роял флъш

Най-силната ръка в покера, към който тип игра се причислява и Омаха е Роял флъш. В ръката влизат пет поредни карти от една боя като те трябва да са най-силните, а именно десетка, вале, дама, поп, асо.

Стрейт флъш

Стрейт флаш е втора по сила ръка. Тя се състои от карти от една боя, те могат да не са поредни, важното е да са от една боя.

Каре

Третата по сила ръка е каре, която се състои от четири еднакви по боя карти, но не последователни.

Фул хаус

Фул хаус пък се състои от три еднакви карти и един чифт, тоест трябва да имаме например три дами и две аса.

Флаш

Флаш пък се образува от пет еднакви по боя карта, без изискване да са последователни.

Стрейт

Стрейт е от последователни карти, които не са от една боя, а две или три бои

Тройка

Тройка е три еднакви карти, като другите две може да са всякакви.

Два чифта

След тройката по сила е два чифта, което означава, че в ръката си трябва да имаме два пъти по две еднакви карти и петата карта е от без значение.

Чифт

По-надолу в ранглистата е чифт, тук имаме две еднакви карти и другите три са без значение.

Разбирайки основните правила на покер Омаха в Bwin, играчът вече ще е готов да премине към същинската част от играта – залозите. При всички игри на покер имаме залози във всеки рунд. Тоест, преди да покажат ръцете си играчите трябва да са направили залог равен с другите играчи. След залозите се показват ръцете и играчът с най-силна ръка печели пота, който се е образувал от залозите от предните рундове. Ако държите в ръцете си слаби карти, то вие можете да се откажете от залог в рунда и да предоставите възможността натрупания до тук пот да се спечели от другите играчи.

В игрите винаги освен много емоции има и тънкости и трикове, които се усвояват с опита и различните ситуации, в които попада играч по време на игра. За да сте наистина добри в дадена игра първата крачка е запознаване с правилата й, но след това следва дълъг път от натрупване на опит, познаване на маниерите на противника, хладнокръвие, риск и други. А основната част в играта все пак си остава удоволствието. Залагайте разумно и безопасно, не рискувайте да загубите всичко което имате.