От Швеция стартираха официалната League of Free Agents, но засега само за Game Masters и само по техните си ролеви системи

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Официалното лого на най-новата организация за Game Masters в света до момента!

В средата на изминаващия месец от Швеция и в лицето на най-голямото тамошно издателство за настолни ролеви игри Free League Publishing стартираха своя официална програма за обучение и провеждане на санкционирани ролеви игри наживо под името Лига на свободните агенти, макар и да се има предвид и по-скоро “лига на доброволци-RPG Водещи”. Все пак, не става дума за някаква локална шведска инициатива, а за сформирование от световен мащаб, в което залягат като игри и обучение именно настолните ролеви игри от каталога с издадени ръководства на това шведско издателство. А те всъщност са вече огромен брой от всякакви симплементи, вкл. един от най-новите D&D сетинги Symbaroum и ползващ безплатния лиценз по 5E на щатската компания за игри Wizards of the Coast. В същия момент, пичовете на Free League Publishing явно не се задоволяват само с Dungeons & Dragons, защото вече пуснаха ролева игра и по филма и франчайза Alien (Пришълеца), а съвсем скоро в техния каталог ще се добави и най-новата ролева игра в света на Толкин (The One Ring™), а също и мега чаканият официален продукт по филма с Харисън Форд от 80-те, и да, познахте – става дума за игра по франчайза Blade Runner. Нека сега с Вас да разгледаме в тази страхотна галерия целия каталог на шведското издателство до този момент:

Но най-хубавото от цялата работа на издателството е, че вече техните игри ще могат да се заиграят не просто официално и навсякъде по света, вкл. със специално обучени Водещи и Разказвачи за тази цел, а от Free League Publishing планират да започнат да обучават Водещи и Game Masters по техните игри и онлайн, като за да се включите просто трябва да посетите техния официален сайт и да попълните кратка онлайн анкета доколкото сте запознат с продуктите им и доколко сте готов да водите сериозно и, задължително условие, винаги да бъдете навреме за сесиите. От PC Mania Ви обръщаме, обаче, специално внимание, че в България все още няма много Водещи и играчи на шведските игри, така че, и в случай, че заявите участие и искате да водите онлайн, ще се наложи или сами да си търсите играчи от България, или да водите с чужденците на английски. За повече визуализация какво се случва при шведите, нека сами да ги видим на тази студийна снимка и им желаем успех!

Обърнете и внимание, че черната тениска на Водещия е официална и ВСЕКИ, който реши да се включи в League of Free Agents, ще получи подобна и free тениска за игра!