Новото разширение за Total War Saga: Troy се казва Mythos

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

MYTHOS ще излезе на 2 септември и ще дебютира съвместно с основната игра в Steam. Битката за Троя не може да се води само от хората. В далечните краища на царството се дочуват шепоти на три митични чудовища. Крилатото бедствие, царуващо посредством терора. Плъзгащата се змия с много глави. Звяра, който обикаля около бездната. Проследете ги, опитомете ги и обърнете хода на войната в своя полза.

Новото разширение ви представя цялата величественост на Троянската война. Ще може да създадете своя собствена одисея, като опитомите, победите и използвате легендарни животни за своите цели. Цербер, хрътката на Хадес, който пази входа към Ада. Грифон – смъртоносният господар на небесата. Хидра, деветоглавата змия, разпространяваща отрова и вселяваща лудост с погледа си. Воювайте в епични арени, като командвате известни герои от епохата, заедно с опустошителни митични войни. Наличие на множество нови единици, включително Arimaspoi и Shades от подземния свят, заедно с митологичните преработки на емблематични ключови единици като Кентавъри, Гиганти и Минотаври. Може да използвате своите бойни способности, комбинирани със смъртоносни и възстановяващи магии. Променете хода на Троянската война посредством нови опции за игра и нови начини за примамване на боговете и изпълнение на тяхната воля.
Наред с титаничната част от съдържанието в MYTHOS, чисто нов режим на игра ще бъде на разположение на всички собственици на TROY, който драстично променя геймплея. Новият исторически режим предлага освежаващ геймплей, който преразглежда характеристиките на TROY, така че играчите да могат да изпитат Егейския конфликт от реалистична, първоначална гледна точка. Такива промени включват войни, водени между генерали и техните телохранители, вместо еднолични армии, владеещи силите на боговете.
Ще има и безплатно съдържание за собствениците на TROY, както и много други екстри, за които ще научим в началото на септември.

След първоначалния му дебют през Epic, TROY идва и през Steam. Това ще се случи на 2 септември заедно с новото разширение MYTHOS. Ще има големи отстъпки за дебюта, които ще са следните:
Стандартното издание (базовата игра) -25% отстъпка
Митично издание (базовата игра плюс разширението MYTHOS ) -30% отстъпка
Героично издание (базовата игра плюс разширенията MYTHOS, Amazons и Diomedes) -40% отстъпка
Тези остъпки ще са валидни до 30 септември 2021 година и след това продуктите ще се закупуват поотделно.