Нови геймърски монитори от LG

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 дек. 2017

В рамките на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас LG ще представи своите нови и подобрени модели от гамата монитори с нано IPS технология, които издигат на ново ниво възможностите за цветово възпроизвеждане. В отговор на обратна връзка от клиентите, LG добави поддръжка за HDR600 с още по-висок динамичен обхват на пикова яркост и нови възможности за свързаност с пълна Thunderbolt 3 съвместимост.

Новият 32-инчов UHD 4K монитор на LG (модел 32UK950) е първият, който предлага модерната нано IPS технология на LG. Нано IPS технологията използва наночастици в LED сегмента на екрана, за да абсорбира излишните светлинни вълни. Това подобрява неимоверно интензитета и чистотата на цветовете, което пък на свой ред допринася за по-прецизното и живо зрително преживяване. Този монитор на LG може да възпроизведе 98% от DCI-P3 цветовия спектър, което го прави сравним с мониторите, използвани за мастериране на холивудските кино продукции. Този монитор е идеален за потребителите, търсещи изключително цветово възпроизвеждане. Благодарение на HDR 600 поддръжката, ползвателите на LG 32UK950 ще се насладят на висок динамичен обхват на пиковата яркост от 600 кандела (cd/).

Моделът LG 32UK950 предлага и първия дисплей док с Thunderbolt 3 свързаност, който поддържа 4K верижно свързване от типа daisy chaining, позволявайки свързването на двойни 4K монитори. Този LG монитор може да свърже Thunderbolt 3 ноутбуци като Macbook Pro чрез само един активен Thunderbolt 3 кабел не се изискват нито захранващ кабел, нито USB кабел. Този единствен Thunderbolt 3 кабел предава 4K съдържание и звук, като същевременно доставя достатъчна зарядна мощ, за да захрани 60-ватов ноутбук, а това пък опростява неимоверно работното пространство. С красивата си специално изработена Edge-ArcLine стойка и невероятният си четиристранен безрамков дизайн, при който картината буквално се излива от краищата на устройството, този монитор се запомня мигновено.

34-инчовият ултра широк монитор на LG (модел 34WK95U) също се очаква да стане хит по време на CES. Той предлага широк обхват от прецизни цветове и зрителни ъгли при сюрреалистичната 5K резолюция (5120 x 2160 пиксела). Първият 21:9 5K ултра широк монитор на LG е зареден с всички възможни екстри със своята голяма екранна площ и супер живи цветове. Това ултимативно 5K зрително преживяване е насочено към потребителите, които работят паралелно по много различни видове задачи – това са видео редакторите, фотографите и разработчиците на софтуер и приложения.

Моделът 34WK95U поддържа нано IPS технология и има фантастични възможности за цветово възпроизвеждане и HDR600. В допълнение, моделът 34WK95U има и Thunderbolt 3 порт, който позволява предаването на изображения с 5K резолюция при 60Hz само с един единствен кабел. Thunderbolt 3 интерфейсът е идеален за взискателни лаптоп потребители, които търсят бърз трансфер на видео, аудио и данни без нужда от отделен адаптер. Със своя елегантен и запомнящ се дизайн, този LG монитор привлича погледите дори и когато е изключен, благодарение на своя четиристранен безрамков дизайн и страхотната тънка ArcLine стойка, която допълнително подчертава неговия фин силует.

Друг акцент по време на CES ще бъде най-новият QHD гейминг монитор (модел 34GK950G), който предлага премиум качество на картината с нано IPS технология и високоскоростна G-Sync технология.

Автор: