Легендарното студио Lucasfilm Games се завръща за нов живот

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Когато през 2012г. Disney купиха LucasFilm на баснословната цена от 4 милиарда долара и практически си осигуриха права над целия франчайз по Междузвездни Войни, от компанията създател на Мики Маус и едни от най-обичани анимационни филмчета за всички времена, побързаха да дръпна шалтера на LucasArt – гейм подразделението на компанията.

Малко по-късно същата година, Disney връчиха на EA ексклузвини права за разработка на игри по Star Wars. Въпреки че вследствие на тази сделка се появиха някои добри игри като отличната Star Wars Jedi: Fallen Order, мнозина определиха авантюрата между двете компании като неуспешна.

Но нека всичко това остане в миналото.

Вчера научихме за възраждането на една легенда – Lucasfilm Games, новият-стар дом на игрите по Междузвездни Войни. Ако името не ви ви е познато, навярно сте твърде малки, за да си спомняте, но това е оригиналното наименование на студиото за игри на Джордж Лукас. Създадено в началото на 80-те години на миналия век и прекръстено на LucasArt през 1990.

Интересен факт е, че в самото начало на екипа на Lucasfilm Games не му е било позволено да създава игри по “далечната галактика”, тъй като правата по онова време са били продадени на Atari, които са виновни за печално известната E.T за конзолата Atari 2600. Но тази малка подробност се е оказала по-скоро извор на вдъхновение за екипа отколкото пречка, тъй като ръцете хората от Fucasfilm Games са били буквално отвързани да създават оригинални игри и да пробват какви ли не щури идеи. Впоследствие с емблемата на студиото излизат едни от най-големите гейминг класики като: Monkey Island, Maniac Mansion, Zak McKracken, Loom, Secret Weapons of the Luftwaffe, Sam and Max, The Dig, Full Throttle и много, много други.

Изключително много се радваме да видим едно наистина легендарно студио да разперва криле над пепелта. Заради този ход дори сме склонни да позабравим някои от буламачите, които от Disney сътвориха в последните години с любимата ни поредица, но всичко което има значение е какво ще последва след това гръмко завръщане.

  • author image
    Rostik79 Отговор
    ян. 12, 2021 @ 8:58 am

    То хубаво, че легендарно студиото се възражда, но кои легендарни дизайнери, продуценти, програмисти ще работят там? Защото игрите се правят от хора, не от логото на компанията. Силно ме съмнява, че някой от екипа от 90-те ще е там. Най-вероятно ще привлекат кадри от други големи студиа.

  • author image
    ян. 12, 2021 @ 20:10 pm

    Абсолютно си прав, очаквам че все пак ще има от старите кучета, иначе е просто дебилна тази новина.