Книга-Игра под форма на истинска PC емулация? Да! Вече мисията е възможна!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
В тази статия с Вас ще открием един нов начин за четене и игране на книги-игри!

Винаги си искал да цъкаш на Книги-Игри, но пък и винаги ти е било досадно целия отчет по Дневника на героя, различните точки и показатели, кодови думи и записани предмети, още повече на разни хвърчащи листи и без грам автоматизация и хаос в изчисленията? Днес ние в PC Mania и в това любопитно видео под статията, ще ти докажем, че всичко от изброеното по-горе е възможно да се случи и изцяло електронно и под форма на страхотна PC емулация. Все пак, за да е ясно на всички, първо хвърлете един поглед на този скрийншот:

Както виждаш – край на хаотичните изчисления и липсата на ноу хао какво правиш!

Така, по-долу виждате екрана в популярната игра-сумулация и емулация на ролеви и настолни игри Fantasy Grounds Unity, която доста успешно пресъздава правилата на най-успешната и хитова серия от книги-игри в България, а именно “Кървав меч I: Бойните ровове на Крарт”, която безплатно можете да прочете и в Читанка. Все пак, понякога самият текст (като литература!) в книгата НЕ е достатъчен и тогава на помощ идва програмата с всички възможни изчисления и такъми за играчите. Нещо повече, FGU предлага опции и на КИРИЛИЦА, както се вижда от този скрийншот. Така спокойно можете да си четете книгата в Читанка, а когато има битки, сражения или изчисления на статистики, да, всички тях да решите да емулирате в програмата с фентъзи името. Звучи странно? Звучи ретро? Звучи плашещо? Съвсем не е така! Подобни и други такива PC сумулатори на настолни и ролеви игри предоставят цялата налична база за игра на тази или още други подобни книги-игри със сложни изчисления. И, все пак, за да не сме съвсем голословни, гледайте нашето тестово видео от Екипа ни, където Дамян Христов от PC Mania играе на “Кървав меч” със своя приятел Борис Воденичаров от Лондон, изцяло онлайн и изцяло с PC поддръжка в играта. Както ще видите още от клипа, ако го изгледате до края, да се играе по този нов и съвременен начин не е просто модерно, а един изцяло прогресивен шанс да цъкаш на любимите си заглавия от книгите-игри, но с опцията компютърът сам да изчислява и помни всякакви данни, а ти само да се наслаждаваш на играта. За повече от това и как играта на меча ни грабна в Екипа, вижте видеото и после тествайте самите Вие с Ваши приятели в програмата Fantasy Grounds Unity! Струва си!

За видеото благодарим на Пламен Димитров “Terwell”, който ни съдейства клипът да бъде качен в тубата на PC Mania и така да достигне до всеки, търсещ подобни форми!