Какви са плановете на Riot за Valorant?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Valorant вече направи първия си месец, но Riot далеч не смятат да спират до тук. Вчера от студиото пуснаха видео ъпдейт с участието на изпълнителния продуцент Ана Донлън, която сподели с феновете плановете на студиото за играта, за обозримо бъдеще.

Въпреки, че тя сподели множество новини за играта, най-голямата и значима определено са плановете на Riot за нови агенти и нови карти. Според Донлън, плановете на студиото са да пускат по един нов агент с всеки нов акт. Актовете във Valorant са като сезоните в другите игри, като те траят по два месеца всеки. Това означава, че годишно във Valorant се очаква да се добавят шестима нови агенти.

Освен това календара на играта ще е разделен на епизоди. Всеки епизод ще трае по шест месеца, което означава, че всеки епизод ще обхваща по три акта. Донлън пояснява, че епизодите ще позволят на Riot да експериментират с по-мащабни промени, като нови механики и карти т.е. играта ще се обновява с тези неща веднъж на полугодие. Тя допълва, че големите промени са възможни и по средата на някой епизод, с тази разлика че ще са рядкост, докато при смяната на епизодите – те ще са задължителни.

В най-близко бъдеще ни очакват няколко по-ключови промени като възможности да се предавате, когато виждате, че нямате изгледи за победа или да remake-вате игри, когато нещо се обърка (играч напуска играта или просто се разпада интернет връзката му). Уви, поради непредсказуемата обстановка както и факта, че всички девове работят от вкъщи, е разбираемо, че трудно може да се дадат точни дати за излизането им.