Историята на момичето от първия трейлър на Cyberpunk 2077

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Въпрос: Защо CD Project Red пуснаха играта чак сега?
Отговор: За да може децата, които гледаха тийзъра да я играят пълнолетни.

Тийзър трейлърът датира от Януари 2013та

Тази статия е за всички онези хора, които са търсели да разберат дали мацката от най-първия трейлър на Cyberpunk 2077 участва във финалната игра.

Ето го отговора! Да, тя участва, а случката от трейлъра се е състояла няколко години преди началото на историята на V.

Как разбираме това?

В играта съществува специален страничен куест, който е скрит и бива отключен след като посетите един конкретен магазин за дрехи и говорите с магазинера му.

Магазинът се намира близо до гигантското кръгово

След това, за да се задейства механизмът на куеста, трябва да се отдалечите от мястото и да се върнете малко по-късно. Тогава иконката на самия магазин се сменя с друга, съобщаваща за възможна опасност от някаква непредвидена случка.

Мисията се казва Bullets. Това е един от скритите намеци, защото и песента от гореспоменатия трейлър носи същото име.

Размазан е, ама и той не позираше много добре.

Случката включва обезумял пич с мачете (така наречен Cyberpsycho), който нахлува в магазина докато вие си лафите с магазинера за втори път. Магазинът се заключва автоматично, за да се намали броя на жертвите, а вие оставате сам самичък, лице в лице, с кибер-психопата.

Предупреждавам ви, че пичът е особено корав и е хубаво да разполагате с по-силни оръжия, за да се справите с него. Ако се пробвате да го натупате в началото на играта, със стандартните пуцалки с които разполагате тогава, му взимате само по един процент кръв на хедшот, а той може да ви свали от раз. Затова натрупайте опит, направете няколко ъпгрейда за повече демидж, изберете си например някой здрав самурайски меч и тогава го пробвайте.

Веднага след като обезвредите куку-то, при вас пристигат спец частите от Max Tac (съкратено от Maximum Force Tactical Division), за да ви потупат по рамото, че сте им свършили работата.

Седят отвън на вратата и чакат, кашетата, независимо колко се бавя – явно и тях ги е страх, ама нейсе!

Техният водач е една мацка, с която може да размените няколко реплики, а разговорът помежду ви става особено подозрителен, когато тя директно ви пита дали ви е харесало усещането, докато сте разрязвали плътта на “обезопасения”.

“Наблюдателен си.”

Втората подсказка от която трябва да ви светне червената лампичка, идва от това, че шефката на спец частите притежава същия набор от остриета като момичето от трейлъра и при правилна реплика от ваша страна, тя ще поясни, че “тези са инсталирани много отдавна.”

Преди тя и момчетата ѝ да си вдигнат чукалата, дори ще ви попита дали не искате и вие да се включите към спец частите като обяснява допълнително за извънредно ниския брой на успешно заловените и реабилитираните от кибер психоза.

В тази статистика със сигурност не е пичът, на когото набивах хедшоти до одеве, но “гвоздеят” на историята всъщност разказва за точно такъв случай.

Малко по-късно Зейн Джагър – магазинерът, чиято трътка спасихте по-рано, от благодарност за стореното ви пита дали искате да знаете повече подробности по случая. Посредством чат с него разбирате истината за Мелиса Рори.

Детайлите са, че офицерката от Max Tac, която ви е разпитвала, се казва Мелиса Рори и че самата тя някога е била кибер психо. В деня на залавянето ѝ е убила 14 души, преди да бъде реабилитирана, обучена и включена в Max Tac.

Една дребничка подробност която за жалост е пропусната, е драскотината по лицето на Мелиса, оставена от онази прословута стрелба при залавянето ѝ, която може да видите от трейлъра.

Въпреки това, на фона на лошия старт, който Cyberpunk 2077 имаше, все пак е приятно да видим, че от CD Projekt Red са помислили за такива мънички детайли, които да придадат чар и характер на Нощният град.