Играчите на Baldur’s Gate 3 са… възбудени

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

В последното си интервю за IGN, създателят на Larian Studios Свен Винке, определи играчите на ранната версия на Baldur’s Gate 3 като… "възбудени". Този лаконичен отговор той дава на въпроса "Какво е научил за хората играещи новата му игра?"

Както ви е известно третата част на прословутата RPG легенда, в крак с другите модерни представители на жанра ѝ, предлага опции за романтични взаимоотношения с NPC-та в играта. Според Винке най-привлекателният за играчите герой в Baldur’s Gate 3 е човеко-гущер от мъжки пол, който изглежда досущ като модел от реклама за мъжка козметика. Но това, което озадачава именитият гейм дивелъпър е свързано с големия брой геймъри преминали на тъмната страна, за да споделят леглото си с това на една от злодейките в играта – тъмният елф на име Минтара (Minthara). С шеговит тон, той определя играчите като "безскрупулни  и неморални."

Във връзка с фактите от горния абзац, Винке признава, че поради голямото търсене са решили да вкарат в играта възможно най-голямо разнообразие от начини по които геймърите да могат да преминат на страната на мрака и омразата. Един от проблемите пред които са били изправени, е бил свързан със сценаристите на играта и тенденцията те да пишат добри герои и често да не включват опции за зли деяния. Поради тази причина на Винке и другите шефове на компанията им се е наложило да ги "попритиснат", за да включат повече и по-контрастни опции за избор пред играчите.

В пълното интервю може да прочетете още информация за любовните предпочитания на играчите на Baldur’s Gate 3.