Еvolution Bulgaria и дирекция „Култура“ на Столична община представят първата гейминг изложба на открито в България

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

От 10 до 24 юли всеки посетител на градина „Кристал“ в София ще може да види първата гейминг изложба на открито в България – „Art Behind Evolution”, зад която стои Evolution Engineering Bulgaria. Целта на софтуерната компания е както да представи труда на талантливия си екип, така и да докаже, че гейминг творчеството е направление, застъпено в съвременното изкуство. Специалното издание на футуристичната изложбата е организирано със съдействието на дирекция „Култура“ на Столична община и дава живот на творбите извън виртуалния им хабитат.

Изложените произведения са дело на графичните дизайнери от компанията и представят и съпоставят тяхното лично и професионално творчество. Създаването на творбите комбинира талант, опит и индивидуален поглед, както и използване на различни техники, сред които графичен дизайн, 2D/3D анимации и други визуални инструменти. Чрез пълнокръвното сливане на творческо виждане и технологии „Art Behind Evolution”  представя визията на компанията за модерно изкуство и демонстрира един свят, в който се преплитат въображение и реалност.

Първата изложба, която компанията организира в края на 2022 година, предизвика голям интерес и получи позитивни оценки сред посетители и критици. В нея се включиха над 20 визуални артисти, които представиха 150 иновативни творби. Предстоящото лятно издание на „Art Behind Evolution” отново е вдъхновено от мотото на компанията „Imagination is our reality” и представя ново творчество на екипите.

„Дигитализацията се превръща в неизменна част от нашето ежедневие и това дава отражение във всеки аспект от нашия живот – изкуството не прави изключение. Вярваме, че графичният дизайн е нов подход, заемащ съществено място в модерното изкуство, а дигиталният арт е част от бъдещето на съвременния свят. Именно поради тази причина ние от Evolution Engineering Bulgaria се заехме със задачата да материализираме творчеството на нашия блестящ екип и да дадем възможност на повече хора да се докоснат до гейминг изкуството чрез изложбата „Art Behind Evolution““, сподели Христо Димитров, Мениджър комуникации на Evolution Engineering Bulgaria.

Evolution Engineering Bulgaria e част от е един от най-големите B2B разработчици в онлайн казино индустрията – Evolution. Шведската компания стъпва на българския пазар през 2020-та и към момента успява да привлече над 200 служители. Талантливият екип на Evolution Engineering Bulgaria работи над множество интересни проекти, като използват най-модерните технологии от света на гейминг индустрията. Компанията продължава да разширява екипа си, добавяйки опитни софтуерни разработчици, графични артисти и още куп други роли, които са неизменна част от развитието им.

Шведската компания създава продукти и технологични решения, които са революционни за света на онлайн игрите. По този начин се дава възможност на милиони играчи от целия свят да придобият реален игрови опит без да излизат от дома си.  Към момента Еvolution създава успешно над 500 игри и разполага с Engineering hubs в ключови европейски градове, сред които Талин, Амстердам, Лисабон, Стокхолм, Рига и Варшава. Революционният подход не остава незабелязан и компанията печели 12 поредни години награда за най-добро обслужване на престижните EGR B2B awards.