Добре дошли в Rayland!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Rayland е игра от бразилския разработчик Naoka Games. Играта има доста проста концепция, която ни се иска да беше разработена напълно в една по – голяма и завършена игра.

Добре дошли в Rayland! Жителите на тази планета използват енергията на Домус, за да оцелеят и за преноса на тази енергия те използват Reflectus – оборудване, отразяващо лъчите на другите Домус. Вашата мисия е да помогнете на жителите на Rayland да пренесат енергията на Домус през различните земи по пътя. За целта вие трябва да разположите правилно Reflectus и да ги обърнете така, че лъчите на енергията да достигнат необходимия Домус.

Тествах играта на Nintendo Switch и съм щастлив да кажа, че нямаше никакви бъгове. Rayland е забавна! Главната ви цел е да отклоните светлинния лъч към червения кристал с помощта на стратегически разположените огледала. Контролите са много прости и се състоят само от 2 копчета. В началото ви се струва, че играта е доста проста, но като стигнете в нивата по – напред разбирате, че това не е така. Източниците на светлина стават повече, съответно и огледалата. Можете да въртите огледалата на 45 градуса, за да постигнете желаната посока на лъча светлина. Ще ми се обаче да имаше повече механика в Rayland.

Например, портали биха били перфектно допълнение към играта, но уви Naoka Games не са се възползвали от пълния потенциал на тази концепция. С добавянето само на няколко различни механики, играта щеше да стане доста по – сложна и по- дълга, тъй като има само 40 нива. Бих желал да видя и creator опция достъпна за играчите, както в повечето подобни игри от този жанр. По този начин винаги ще може да играете различни непознати за вас нива.

Да не забравяме все пак, че играта още е в ранен етап, макар че е пусната глобално. Като цяло давам на Rayland оценка 4/10. Харесвам, това, че е проста за разбиране, но и в същото време предлага и нива, които ще ви накарат да си размърдате мозъка. Концепцията е добра, но на този етап бих казал, че не си заслужава поради факта, че е платена. Това което мога да ви дам като е съвет е да изчакате компанията да ъпдейтне играта и да добави поне част от нещата, които споменах по – горе. Тогава тя наистина бъде интересна и предизвикателна!