Геймърските празници продължават със Самсунг

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Снимка: GSMArena.com

Преди всичко човек не би отказал още един подарък, пък било то и без конкретен повод. А ако има нещо, което може наистина да размекне сърцето на геймъра – това е хубавият монитор.

Очевидно с тази идея, малко след празниците от Samsung обявиха новия 32-иначов геймърски монитор Odyssey Neo G8. Като дизайн мониторът ще изглежда познат на повечето геймъри, защото е почти същият като добре познатият вече 49-инчов G9. Подобно на предходния модел, кривината на монитора е 1000R, което е доста по-голямо изкривяване от по-масовите 1800R и 1500R модели. Резолюцията е повишена от QHD Plus до 4K, а честота на опресняване е 240 херца, което прави Odyssey Neo G8 първият монитор предлагащ тази честота в комбинация с толкова висока резолюция. Сред останалите характеристики на модела са яркост 2000 нита, което гарантира страхтоно преживяване с Quantum Mini-LED панела.

Снимка: Tomsguide.com

Все още не е ясно кога Odyssey Neo G8 ще излезе на пазара, както и на каква цена. Можем да предположим, че подобно на G9 цената на модела ще бъде над 2000 долара. Сериозна цена за сериозен монитор, предназначен за сериозни геймъри. А да зарадваш любим човек е безценно.