В следващия ъпдейт на Baldur’s Gate 3 ще има промени в историята

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Larian Studios все още работят по Ранния достъп на Baldur’s Gate 3, като вече се разбра, че скоро предстои нов ъпдейт. В него ще има промени по историята на играта и ще ви трябват нови сейфове, за да имате база за нова отправна точка.

Подобно на Divinity: Original Sin 2, новия ъпдейт ще направи предишните запазвания на играта ви в Baldur’s Gate 3 несъвместими с играта след промените. Хубавото обаче е, че този пач няма да ви кара непременно да изтриете прогреса си. 

В Steam студиото обяснява, че той ще се състои от 2 части. Всеки пач ще има опции за 2 игрови разклонения. Първото е за новия ъпдейт, с всичките нови промени от които може да се възползвате. Второто ще бъде за досегашната ви игра, която ще можете да довършите. Всичките ви сейвове ще се запазят, но няма да може да се възползвате от новите промени в играта. Повече за промените може да прочетете в Steam. От Larian също препоръчват докато решите кой от пътищата ще поемете – стария или новия, да изключите опцията си за автоматичен ъпдейт. Изборът е Ваш, направете го.