В памет на Фреди Меркюри – 30 години от смъртта на певеца и легендата в рока

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Фреди Меркюри, както ще го запомним всички, с микрофона и на сцената, където се раздаваше за публиката, но ни напусна внезапно на 24 Ноември през 1991 в Лондон.

На днешния ден се навършват точно 30 години от смъртта на големия Фреди Меркюри, за който дълги години се говореше, че е починал от спин през 1991, но буквално в последно време в мрежата се нароиха нови теории, че всъщност музикантът си е отишъл от друго. Така или иначе, това не променя фактът, че Фреди Меркюри беше огромен талант и като фронтмен на групата “Куийн” ни завеща толкова много култови песни, които си пеем и тананикаме и до днес. Може би, една от последните прояви, свързани с певеца, беше излизането на филма по биографията на групата, с актьора Рами Малек в ролята на Фреди, а филмът излезе през 2018 година, за който точно Рами взе и награда Оскар, и награда БАФТА за най-добър актьор в главната роля. Лентата се казваше “Бохемска рапсодия”, по името на една от вероятно най-добрите и емблематични песни на групата и по-долу указваме трейлъра, за да си припомним повече. RIP Фреди и ще ни липсваш!

Според нас, Оскарът на Рами Малек е напълно заслужен, но също напомняме, че покрай създаването и излизането на филма имаше доста скандали, вкл. и отказ на Саша Барън Коен (актьорът от филмите за Борат) да изиграе портрета на Фреди…