В края на годината PC Mania класира най-добрите игри на 2021, както и най-великата компютърна игра за всички времена!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Още от сега се вижда коя игра печели нашата класация за 2021, но кои са останалите?!

Скъпи приятели и фенове на нашето онлайн списание за видео игри и електронни забавления PC Mania, още малко ни остана и, аха!, да пристъпим в Новата 2022. Но има нещо, което все още не сме свършили през старата и точно днес, макар и с малко закъснение, ще успеем да анонсираме и това! И така, на 6 Декември, тогава беше баш Никулден, ако си спомняте, ние обявихме началото на нашата Юбилейна игра, посветена на 1 година от мигрирането към новия уебсайт на PC Mania, както и общо 23 години от създаването на нашата медия, която същестува, и съвсем в началото под формата на книжно списание, от 1998 година. И днес, на прага на 2022 година, ние ще отчетем свършеното с Вас, което – като първия етап в играта – беше Вие да класирате най-добрата игра на 2021 година, а също и най-великата компютърна игра на всички времена, но тъй като сме на пазара от 1998, вече стана дума за това, указахме рамката да бъде именно тази година като краен период. И нека сега да видим какво се получи, защото всички Ваши гласове са вече надлежно преброени и отчетени. Все пак, на тези, които очакват и наградите, а такива ще има също, но вече утре, когато следобяд в четвъртък (на 30 Декември 2021) ще анонсираме всички спечелили от нашата новогодишна томбола от нашата Юбилейна игра, както ще снимаме и техните подаръци един по един! Така че имайте още малко търпение, а сега вече ни сърбят пръстите на ръцете, за да напишем всички победители от нашите класации. Нека да започнем най-първо със…

НАЙ-ДОБРАТА КОМПЮТЪРНА ИГРА НА 2021:

И така, Вашите гласове класираха за най-яката игра на 2021 година последното отроче, или претоплената манджа, кой както го види, на компанията Blizzard Entertainment, а именно: Diablo II: Resurrected!

Пускаме Ви отново нашето видео ревю на играта, дело на Пламен Димитров, благодарим му, защото това ярко видео е по-ценно от всякакви написани думи!

А сега нататък към второ място за най-добра игра на 2021 година, нека да видим кой взема “среброто”, и това е… Forza Horizon 5:

От какво се вълнува един млад човек в България (освен, може би, от игрите на Blizzard, за които също вече стана дума)? Разбира се, пичът се вълнува от коли…

Спортния симулатор и тренажьор Forza Horizon 5, който стартира с Forza Motorsport още през далечната 2005 година, се превръща във втората най-добра игра на PC Mania за 2021 и се стягайте за Мексико!

“Бронзовият медал” на PC Mania за 2021 отива при Capcom за тяхната най-нова игра Resident Evil Village, която и също както при Forza Horizon 5, е продължение на вече станала успешна игра, стартирала дори 9 години преди първата с колите; дори през 2002 направиха филм със същото име Resident Evil, вкл. първата игра в серията излезе още за първия PlayStation и то 6 години преди появата на филма, през 1996 година!

Сега пускаме цялата класация от началото до края за Игра на 2021:

  1. Diablo II: Resurrected (Action Role-Playing Game, RPG)
  2. Forza Horizon 5 (Racing)
  3. Resident Evil Village (Survival Horror, Single-Player)
  4. It Takes Two (Action-Adventure, Platform)
  5. Halo Infinite (FPS, Single-Player or Multiplayer)
  6. Ghost of Tsushima: Director’s Cut (2021 за PlayStation 5)
  7. Disco Elysium: The Final Cut (2021 за конзоли, RPG)
  8. Battlefield 2042 (FPS, Multiplayer)
  9. FIFA 22 (спортен симулатор, Single-Player or Multiplayer)
  10. New World (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game)
А това е “най-великата игра на всички времена”, или поне според нашите читатели…

И така, навлизаме в “зоната на майсторите”, както се казва в едно друго и популярно шоу… “Златният медал” на PC Mania за “Игра на всички времена” и излязла СЛЕД 1997 ГОДИНА отива при най-яката и обичана от всички игра на The 3DO Company (вече на Ubisoft, за жалост първата компания спря да функционира още през 2003, или преди 18 години), която – ръцете горе! – се нарича Heroes of Might and Magic III (излезе за персонален компютър преди 22 години: през 1999)!

The Witcher 3: Wild Hunt (играта първоначално излезе през 2015) на поляците от CD Projekt Red, днес печели второто място в нашата класация за “Игра на всички времена” и вероятно е заслужено, но влияние тук имат както книгите на писателя Анджей Сапковски, така и невероятният успех на сериала по книгата с участието на Хенри Кавил, за който от PC Mania също сме писали през годината, да им е честито второто място на поляците и със сигурност в ролевите игри ги бива много, браво!
…”Бронзът” на PC Mania за “игра на всички времена” отива отново при нашите любимци от Blizzard Entertainment с тяхното най-играно космическо отроче StarCraft: Brood War (играта начално излезе точно през 1998, годината на раждането на нашето хартиено списание, за което ние сме много вдъхновени, че се е случило!). Браво и благодарим на всички, които избраха и посочиха тази игра от рождението на PC Mania! Останалото е история, която още чака нови зерги, терани и протоси. И Сара Кериган, за която се сещаме за поне едно домашно куче, кръстено на нея, хехе!

НАЙ-ВЕЛИКАТА КОМПЮТЪРНА ИГРА СЛЕД 1997 ГОДИНА:

  1. Heroes of Might and Magic III (Turn-Based Strategy, 1999)
  2. The Witcher 3: Wild Hunt (Action Dark RPG, 2015)
  3. StarCraft: Brood War (Real-Time Strategy, 1998)
  4. Half-Life: Counter-Strike (Action FPS, 2000)
  5. World of Warcraft (Massively Multiplayer Online RPG, 2004)
  6. Diablo II: Lord of Destruction (Action RPG и оригинала, 2001)
  7. Assassin’s Creed Origins (Action RPG, 2017)
  8. Crysis (FPS, 2007)
  9. Mass Effect (Action RPG, 2007)
  10. Planescape: Torment (Dungeons & Dragons RPG, 1999)
За “Най-добра настолна игра на 2021” печели играта с карти в серията: “Terraforming Mars” с нейния последен експанджън за 2021 “Terraforming Mars: Ares Expedition”!
За “Най-добра книга-игра на 2021” нашите читатели почти единодушно класираха на първо и единствено място “Запад” от Сикамор Брайт (издател: Сдружение Книги-игри)!

И така, приключваме за днес, но всички хубави игри, за които ние успяхме да пишем и които Вие лично класирахте и подредихте в тези няколко класации, още чакат да бъдат изиграни! Дайте им шанс, ако още не сте, а докато играете, останате с нас, защото утре ще публикуваме и победителите в нашата новогодишна томбола, които ни пратиха свои заглавия в настоящите класации, както и ще анонсираме евентуалните победители и нови етапи в игрите на Богдан Русев, художника Ивайло Иванчев и ще пишем за загадката с ескейп стаите, за които си говорихме вече с Хера. Но за всичко това вече утре, а сега пускаме отново видеото ни за патроните и ни подкрепете, ако харесвате нашата работа през годините. Благодарим много и Ви обичаме! Върнете се тук обратно и утре, когато ще обявим наградите, както и всички победители, които участваха със своя глас!

Изберете да ни подкрепите и още дълго ще Ви радваме с нашите материали за игри!
  • author image
    ян. 1, 2022 @ 19:33 pm

    Интересна класация. 100% съгласен с първото място за всички времена 🙂 Не чак толкова с това за 2021 – Диабло си е класика, но все пак това е просто ъпгрей на стара версия на игра – има други, които според мен заслужават това място повече.
    Все пак, поздравления за класацията!