Бъдещото на гейминга

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Гейминг революцията е тук. И не, не говоря за PS5 или Xbox Series X, а за мобайл гейминга и всички възможности, които може да имаме с ААА игри, чакащи ни в джобa на дънките!

Сигурно се питате какво толкова интересно има през 2022 година, за да го нарека революция? Едно от тези неща са стрийминг сървисите. И да, преди да продължа знам, че те нямат добра история. Всичко започва през 2009 г, когато Onlive представиха тази идея, но тогава тя се оказа пълна трагедия. После Гугъл представи и техния вариант на име Google Stadia, но доста хора счетоха и това за лошо имплементирана версия на тази услуга.  

Мобайл гейминга е на ръба да промени всичко, което очаквате от такива стрийминг услуги. Като започнем от това, че интернет вече е на доста по- високо ниво. Живеем в 5G свят и трябва да се възползваме от него. Не помня колко G-та имахме през 2009, но определено не са били повече от 2.

След като нашите тефлони разполагат с разкошни OLED екрани, уникални интернет скорости и процесори, които задминават конзоли като PS4 и Xbox One мисля, че можете да се досетите, че с една добра имплементация може да се постигне чудо в тази индустрия. Това е идеята към която Microsoft се стреми с техния Project xCloud.

Представете си свят, в който можете да продължите да играете игри като Halo 5 или Gears Of War 5 от вашия телефон. Microsoft са ни обещали точно това. Amazon и Nvidia също работят по такива проекти. Очевидно големите компании знаят нещо, което ние не знаем и се опитват да създадат бъдещето.

Това обаче далеч не е единствената причина да считам мобайл гейминга за футуристична идея. Мобилните игри на този етап стават доста добри. Игри като Amongus могат да ни дадат доста заинтригуващ геймплей, но с не дотам добри графики. Но в същото време има игри като Project Odin, Oceanhorn 2,  Apex Legends Mobile, Rocket League Sideswipe и много други, които са образци.

Като имаме предвид, че повечето мобилни игри вече могат да се играят с контролер, да се вържат към монитор или телевизор, то бъдещето на мобилният гейминг изглежда доста светло! Единственото нещо, което в момента е по – интересно от мобайл гейминга е неговото бъдеще!