Авторите на The Lord of the Rings: Gollum се извиниха за състоянието на играта и вече подготвят актуализации

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Daedalic пусна изявление, в което немското студио се извинява за лошото качество на играта и екипът обещава да подготви корекции, за да предостави на играчите по-добро изживяване.

The Lord of the Rings: Gollum вече е най-лошата игра за 2023 г. според журналисти, а играта има „предимно отрицателни“ (33%) отзиви в Steam. Съобщава се, че разработчиците вече работят върху следващата игра във Вселената на Властелинът на пръстените и потребителите са намерили нова причина да се шегуват с играта. Но студиото не се обезкуражава и най-накрая реши да коментира издаването на дългоочакваното приключение, а компанията се извинява.

“Бихме искали искрено да се извиним за разочарованието, което много от вас изпитаха след излизането на The Lord of the Rings: Gollum. Признаваме и дълбоко съжаляваме, че играта не оправда очакванията. Моля, приемете нашите искрени извинения за всяко разочарование, което това може да е причинило. Нашата цел като студио и като отдадени фенове на Властелинът на пръстените винаги е била да разкажем завладяващо приключение, водено от история”.

Трудно е да се каже как разработчиците искат да поправят The Lord of the Rings: Gollum, тъй като играта е изправена пред фундаментални проблеми и дори коригирането на грешките може да не повлияе на рецензиите, тъй като мнозина посочват, че играта предлага скучен и повтарящ се геймплей.

“В Daedalic разбираме, че успехът на една игра зависи от насладата и удовлетворението на играчите. Ние искрено ценим вашите отзиви и активно слушаме, четем вашите коментари и преглеждаме конструктивната критика и предложенията, които сте ни предоставили. Нашият екип за разработка работи усилено, за да коригира бъговете и техническите проблеми, с които много от вас се сблъскват. Ние се ангажираме да предоставим корекциите, които ви позволяват да се насладите напълно на играта. Още веднъж искрено се извиняваме за причиненото неудобство и ви благодарим за разбирането. Ще ви държим в течение за нашия напредък и ще предоставяме ясна информация за предстоящи корекции и подобрения. Вашата страст и отдаденост като играчи бяха движещата сила зад стремежа ни да оправим нещата.”