Ще видим ли Марк Хамил в следващия сезон на The Witcher?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Директорът на сериала по The Witcher – Lauren Hissrich – даде официално становище, по отношение на масовото желание на феновете звездата от „Междузвездни войни“ и легендарния глас на злодеят Жокера от „Batman: The Animated Series“ – Марк Хамил, да поеме ролята на Весемир в предстоящия втори сезон на сериала. Тя признава, че „Марк Хамил винаги е представлявал интерес“ по отношение на евентуално поемане на роля в сериала.

Въпреки това, според нея е твърде рано да се каже дали Хамил ще поеме ролята на Весемир или на който и да е друг персонаж в следващия сезон на The Witcher. “Марк винаги е представлявал интерес за този проект. Все още не сме се свързали с неговия агент, понеже все още не сме обявили кастинг за ролята, но ми харесва хайпа, който се разгръща, харесва ми и реакцията на феновете. Като знаем каква огромна фен база има The Witcher вселената, не ми се мисли каква популярност ще придобие, ако към нея добавим и Star Wars вселената.” – заяви тя в интервю.

През 2018 г. самият Марк Хамил заяви, че няма идея какво представлява вселената на „Вещерът“, но се съгласи с фен, който му сподели, че той трябва да изиграе Весемир. Според Hissrich, Весемир е бащинска фигура, която излъчва мъдрост и светлина – нещо сходно с образът му на Люк Скайуокър от сагата на Джордж Лукас.

Вторият сезон на The Witcher се очаква през 2021 г., отново по Netflix. Според Hissrich критиките относно първия сезон са взети под внимание и сюжета ще бъде поднесен по един по-линеен начин.