Целият каталог на Activision Blizzard бе премахнат от GeForce Now

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Game Streaming-ът определено ще е новата вълна в гейминга. Кога обаче ще ни залее с пълна сила – все още не е ясно, макар по всичко да личи, че този момент наближава. Причини да мислим така е не само Google Stadia, но и конкурентната услуга на Nvidia – GeForce Now, която успява добре да поизпоти Stadia, a някои от свойствата ѝ са фантастични. Ако вече сте я пробвали и заглавията които сте тествали на нея са били на Activision или Blizzard, най-вероятно с неприятна изненада сте установили, че те са напълно премахнати от библиотеката на Nvidia GeForce Now.

Според представител на Nvidia, който писа в GeForce Now форумите, библиотеката от игри на Activision Blizzard, която включва игри като Call of Duty: Modern Warfare (2019), Overwatch, Diablo 3 и още много други, е била премахната по настояване на Activision. Според информацията, която дава поста от форума “За да осъществим следващия етап от еволюцията на GeForce Now, работихме с издателите, за да създадем един стабилен каталог от PC игри. Това означава непрекъснато да добавяме нови игри и в някои случи – да премахваме игри – подобно на други доставчици на дигитални услуги. По тяхно искане, моля да имате в предвид, че всички игри на Activision Blizzard ще бъдат премахнати от услугата. Въпреки, че това е лошо, обещаваме, че ще работим заедно с Activision Blizzard, за да добавим отново тези игри в бъдеще. В допълнение към стотиците игри, които понастоящем поддържаме, имаме предложения за над 1500 игри от страна на различни разработчици, които ще бъдат добавени в услугата. Следете нашите седмични обновления, както и игрите които добавяме.” – гласи поста.

В действителност няма нищо странно в това заглавия да бъдат добавяни и премахнвани от такива абонаментни услуги. Обаче да бъде премахнат целия каталог на един издател и то само седмица след старта на услугата… това вече е не толкова често срещано. Предполагаме, че Activision Blizzard не са доволни от условията на сделката с Nvidia.

Очакваме развитие по темата.