Утре стартира Plovdiv Game Jam 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Plovdiv Game Jam e част от Global Game Jam, който се провежда в градове из цял свят, също така и в градовете София, Бургас и Габрово.

За седма поредна година Plovdiv Game Jam ще се проведе в Пловдивския филиал на „Технически университет София“. В рамките на 3 дни в града под тепетата, ще се съберат програмисти, артисти и геймъри от всякакъв тип, водено от любовта към игрите, за да създават, празнуват и да се забавляват.

Plovdiv Game Jam e част от Global Game Jam, който се провежда в градове из цял свят, също така и в градовете София, Бургас и Габрово. Основното за Game Jam форматът е 48-часовия маратон за разработка на игри, но Plovdiv Game Jam ще предложи на зрителите и участниците още няколко неща.

Първият ден ( петък, 31 януари) зрители и участници ще могат да почерпят идеи и вдъхновение от видни личности в родните гейм и IT среди като Хелиана Велинова, Виктор Атанасов и Станислав Сербезов. Също така, ще се проведат и лекции на тема “Level Design” ,” Board Games” и др. Своеобразен гвоздей в програмата на първия ден ще бъде презентацията на Colorado Stark. В късния следобед ще започне регистрацията и формирането на отборите, а от 20:00 часа ще бъде дадено началото на маратона.



Организаторите са се погрижили да ни направят съпричастни към работата на отборите, като прогресът им ще може да следим на следния стрийм.

Втория ден (събота, 1 февруари) ще бъде посветен изцяло на разработването на игри. Зрителите няма да имат възможност да присъстват, но ще могат да следят работата на отборите на по-горе изложения стрийм.

Третия ден (неделя, 2 февруари) ще ни поднесе заключителния етап от разработването на игрите, а от 17:00, всички желаещи, ще имат възможността да присъстват на финалната презентация на игрите и награждаването.

Подробна програма за трите дни може да намерите на официалния сайт на Plovdiv Game Jam.
Все още имате възможност да се регистрирате за участие.

„Екипът на Plovdiv Game Jam ви очаква на 31-ви януари ( петък), въоръжени с позитивна енергия, решителност и екипирани със своите уепъни – компютри, лаптопи и всякакви други джаджи.“