Третото издание на Българския Гейминг Маратон ще събере феновете на видео игрите на 19 септември!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Този трети подред гейминг маратон на 19-ти септември 2021 ще предложи над 300 часа оригинално стрийминг съдържание на най-популярни и класически игри!

Българският Гейминг Маратон, онлайн фестивалът, посветен на необятния свят на видео игрите, включващ множество видео стрийминги, турнири, срещи с популярни лица от света на гейминга, куиз шоу и други виртуални събития, ще се проведе на 19 септември. Маратонът ще събере феновете с 42 утвърдени и изгряващи стриймъри, състезатели по електронни спортове, ютубъри и други интересни личности и ще предложи над 300 часа оригинално стрийминг съдържание на популярни и класически игри. Програмата на фестивала ще се анонсира поетапно на техния официален сайт.

А ето какво споделя Мартин Кадинов, съосновател на компанията-организатор TDB Play, относно третия Български Гейминг Маратон:

“Свидетели сме как през последното десетилетие видео игрите се превърнаха в неделима част от съвременния начин на живот. Техният отпечатък може да бъде видян не само в самите игри, но и в образованието, икономиката, бизнеса, спорта, културата и редица други значими обществени сфери. През последните години видео игрите изминаха пътя от нишово хоби до значим поп-културен феномен, печелейки фенове от всички демографии. Подобен на тях е феноменът крипто, който създаде собствена самобитна култура, език и постоянно развиваща се общност. Отчитайки тези факти, като организатори на Маратона, се стремим да предложим по нещо за всеки – от професионалните геймъри, отдадени на състезанията по електронни спортове, през феновете на едно или друго хардкор заглавие, до хората, които тепърва ще се докосват до видео игрите.”

Ние от онлайн списанието за видео игри PC Mania ще следим с интерес развитието на това събитие, а Вие си запазете времето на 19-ти септември, когато ще можете да вземете участие във фестивала!

Известните геймъри и стриймъри също ще са тук, на снимката долу в дясно виждаме самия Китодар Тодоров, който със своя nick Kito Gaming също дава заявка за маратона!