Соник: Филмът с най-силен откриващ уикенд за филмова адаптация по игра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Интересът към филма Sonic the Hedgehog явно е голям, тъй като според Box Office Mojo филмът е успял да спечели $57 млн. за откриващия си уикенд, на територията на САЩ. Така свръхзвуковият таралеж успява да задмине Pokemon: Detective Pikachu, който успя да спечели $54,3 млн. и става филмът по игра, който е успял да събере най-много приходи в рамките на първият си уикенд.

Все пак нека имаме предвид, че тези цифри са приблизителни и също така, че има тенденция те винаги да са по-ниски. Например гореспоменатия Pokemon: Detective Pikachu първоначално се предполагаше, че е постигнал $58 млн. през откриващия уикенд, но в последствие се оказа, че числата са по-малки.

Без значение от това обаче, Sonic the Hedgehog се радва на силен зрителски интерес, тъй като в глобален мащаб, филмът е спечелил приблизително $100 млн. Филмът се откроява и на фона на друга тенденция: всички по-значими филмови адаптации на игри, са направили приходите си предимно от излъчвания извън САЩ, докато на територията на щатите те са се представяли по-слабо. Такъв е случаят с WarCraft, Tomb Raider, а Resident Evil: The Final Chapter успя да спечели в САЩ по-малко от 10% от приходите си. По този начин филмът за Sonic се явява изключение от тази негативна тенденция.

И тук е мястото да напомним за нашата игра, която провеждаме съвместно с Форум Филм България и която ви дава възможност да спечелите страхотни награди. Остават само два дни за участие, включете се!