Разработчиците на мрачната фентъзи игра Gord подписаха с издателя Team17

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Носителят на множество награди лейбъл за инди игри, Team17 подписа да издаде предстоящия дебют на Covenant.dev, вдъхновен от славянския фолклор и разположен в свят на първични богове и легендарни създания.
Team17 обяви, че ще работи с полското студи Covenant.dev, за да ни даде Gord, мрачна фантастична, стратегическа игра, която е сингъл плеър и ще излезе за РС. В света на Gord играчите ще ръководят Племето на Зората, докато се стремят да създадат нови селища и да изследват зловещи забранени земи, докато си взаимодействат с ужасяващи същества и божества, вдъхновени от славянския фолклор. Играчите ще трябва да изпълнят куестове, за да развият селищата на племето (известни като „горди“) и да ги укрепят от нашественици, докато управляват население, чиито лични истории, семейни връзки и благополучие могат да имат опустошително въздействие върху оцеляването на техните общности. Представяме ви мисториозния трейлър на новото заглавие:

Играта е типичен представител на стратегиите в реално време. Ще трябва да водите своето племе и да планирате неговото развитие. Селищата в нея се наричат ,,горди”, като ще трябва да го развиете от скромно селище до страхотна крепост, като същевременно защитавате гражданите си от нахлуващи племена, ужасни чудовища и мистериозни сили, които дебнат в околните гори.
Ще имате на разположение, уникална система за разум, чрез нея ще можете да следите внимателно своите граждани, тъй като всичко от болест до глад и смърт на роднини може да има опустошително въздействие върху живота и благосъстоянието им
Също така, новото заглавие се характеризира с голямо разнообразие от куестове и случайни срещи, които ще ви отведат дълбоко в пустинята, за да ловувате легендарни същества, да разкривате древни тайни и да победите смъртоносни напасти. За да си помагате в тези начинания, отключете различни нападателни и защитни заклинания, за да насочите битките във ваша полза. Ще се насладите на персонализирани сценарии с процедурно генерирани нива.
Поемете безкрайно разнообразие от предизвикателства, като създадете свои собствени сценарии. Персонализирайте играта си, като изберете основна цел, изберете началната си група, размер на ниво, количество ресурси, типове врагове, интензитет на нападение и дори тежестта на времето

Създателите на Gord, Covenant.dev са къща за творческо развитие с персонал от 24 души, включваща възпитаници от видни полски студиа, като CD Projekt RED (The Witcher 3), 11 bit studios (Frostpunk) и Flying Wild Hog (Shadow Warrior 2). Оглавявано от главния изпълнителен директор Стан Джъст, бивш продуцент на The Witcher 3. Gord е дебютното заглавие на студиото и има за цел да предостави на играчите едно зряло и безпардонно стратегическо изживяване.