Работата по Command & Conquer Remastered напредва!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Command and Conquer Remastered премина през т.нар. „Content Alpha“ етап, което означава, че екипа, който работи над играта е приключил работата си по т.нар. „legacy“ ресурси или заместители. „Всеки кадър анимация, всяко парченце терен, всяка секунда аудио и всяка част от потребителския интерфейс, получиха зелена светлина за ремастриране.“ – сподели продуцентът Джим Веселла в reddit ъпдейт. По този начин екипът вече свободно може да превключва между двете версии – оригиналната и ремастрираната, за да установи къде играта се нуждае от допълнителна полировка.

В следващата част на reddit ъпдейта, Веселла се фокусира върху мултиплеъра на Command and Conquer Remastered, който според него е „възстановен успешно“. Мултиплеърът на играта върви на dedicated сървъри, които са базирани на архитектурата на Petroglyph, която е предпоставка за добра стабилност.

Онлайн частта на Command and Conquer Remastered ще позволи на играчите да хостват или да се присъединяват към различни мултиплеър сесии. Лобитата ще са стандартни, като в тях играчите ще могат да избират очакваните неща: раси, отбори, карти, да чатят с другите играчи и да боравят с редица настройки. Относно тези настройки, Веселла сподели, че хората в екипа „се стремят да внесат най-релевантните мултиплеър опции, започвайки от стартовите ресурси и единици, до съндъците и Visceroid-ите“. Освен това от екипа обмислят и включването на допълнителни опции, които са базирани на съветите и отзивите от фенската общност.

Ремастрираната версия на C&C ще включва както Tiberian Dawn, така и първата Red Alert, като и за двете игри ще е налична опцията за 1vs1 Quickmatch, която е предназначена за феновете на по-съревнователната игра. Също така ще е наличен запис на replay-и, както и възможността да влизате като наблюдател в различни мултиплеър сесии.

Все още не е ясно за кога е планирана ремастрираната версия на Command & Conquer, но имайки в предвид, че тази година поредицата навършва 25 години, ремастър на първите две игри от нея би бил най-добрият подарък за феновете.