Пътната карта на Xbox показва игри, идващи през 2023 г.

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ново изображение показва пътната карта на игрите на Xbox Game Studios и Bethesda за 2023 г. и за в бъдеще, като дава на геймърите представа какво предстои за Xbox и PC играчите през следващите години. В допълнение към хитове като научно-фантастичната RPG Starfield и дългоочакваната The Elder Scrolls 6 на Bethesda, гамата включва и по-малки заглавия като рестартираната стратегическа игра Age of Mythology: Retold.

Въпреки че придобиването на Bethesda през 2021 г. помогна на Microsoft да изстреля до небесата своите утвърдени заглавия с марка Xbox Game Studios, компанията имаше проблеми с пускането им през последните години. Докато някои от най-новите игри на компанията, като Forza Horizon 5 и Microsoft Flight Simulator, бяха високо оценени както от критици, така и от геймъри, други големи издания, като Halo Infinite от 2021 г., получиха доста хладен прием. Липсата на успешни издания с висок профил през последните месеци вероятно е един от факторите, допринесли за новината, че приходите на Xbox са паднали с 13% през последното фискално тримесечие.

Нова публикация в Twitter от Klobrille разкри пътната карта за издаването на Xbox Game Studios за 2023 г. и за в бъдеще, както и текущите проекти на компанията. Въпреки че геймърите вероятно са запознати с много от игрите, които ще излязат скоро, като състезателния симулатор Forza Motorsport и Xbox версията на Ghostwire Tokyo на Bethesda, подробностите за проекти като мистериозния Xbox проект от прочутия дизайнер на игри Hideo Kojima остават оскъдни. Пътната карта включва здравословна комбинация от жанрове, с игри, вариращи от екшън до стратегия под банера на Xbox Game Studios.

Реакцията към пътната карта беше смесена, като някои геймъри са развълнувани да видят дългоочакваните заглавия, насрочени за пускане, докато други не намериха нищо интересно.