Първото DLC за MechWarrior 5: Mercenaries излиза през април

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Създателите на MechWarrior 5: Mercenaries – Piranha Games – организираха livestream, по време на който споделиха плановете си за бъдещето на играта, включително и нейните DLC пакети. Президентът на компанията – Ръс Бълок – сподели, че първото DLC е насрочено за април. Ключовият акцент в него ще е свободният кариерен режим. Според него играта е постигнала впечатляващи резултати по отношение на свободата, която предоставя на играчите, но от време на време все пак те са принудени да поемат различни Story мисии, които ги отвеждат във военната зона и това е сред най-големите ограничения по отношение на свободата.

Именно затова в следващият DLC пакет тези проблеми ще бъдат взети в предвид и пред играчите ще бъдат премахнати всички бариери, които ги задължават да играят по определен начин. Според Piranha Games, е много важно това да се направи с първото DLC, защото по този начин всяко последващо съдържание ще може да се играе от играчите в контекста на тази ключова промяна и това ще подобри играта като цяло.

Освен това към MechWarrior 5 ще бъдат добавени и роботи от MechWarrior Online, но само тези, които се вписват във времевата линия и не включват екипировка, която не е налична в MechWarrior 5. Възможно е също така бъдещи пакети да добавят и роботи, които не са успели да бъдат завършени преди излизането на играта. Предвидени са също така и нови биоми и типове мисии, макар да не е ясно кога точно ще се появят.

Към момента от Pyranha Games не могат да гарантират, дали ще се предлага Season Pass, но най-вероятно такъв няма да има защото не са сигурни колко DLC пакета ще направят. За сега знаем, че ще има един, а от студиото са сигурни, че ще направят и втори, но отвъд тях все още не са сигурни.