Първи детайли за мистериозния шутър Project A на Riot Games

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Riot Games разкриха своят мистериозен проект за шутър, който бе озаглавен “Project A”, през октомври 2019 г., но детайлите по играта бяха пазени в най-строга тайна. Изглежда, че компанията е показала Project A на още няколко души, в това число и коментатора на Counter-Strike: Global Offensive – HenryG, който сподели първи впечатления от игратa, в Twitter.

Едно от първите неща, които той споделя е, че играта се усеща наистина близка до CS:GO на пръв поглед. Това, което е имал възможност да тества е било битка петима срещу петима играчи, в кратки рундове, поднесена в стила на тактическите шутъри. HenryG допълва, че мачовете, които е изиграл са изисквали 12 спечелени рунда за да може единият отбор да спечели играта. Самите отбори се делят на атакуващи и защитаващи, като те сменят ролите си по средата на играта. Картите имат две точки за залагане на бомбата (стига де, това беше преексплоатирна идея още през 2001-ва…), което е напълно идентично с най-популярния режим на Counter-Strike.

Това, което я различава е, че играта има герои, които имат различни възможности, но това не е основния фокус в играта, за разлика от заглавия като Overwatch и Apex Legends. Повечето умения изискват играчът да ги закупува в началото на всеки кръг, заедно с оръжията, от които има нужда. Според описанието на HenryG, тази методика не се различава много от пазаруването в Counter-Strike. Тоест въпреки наличието на специални умения, тяхната роля не е толкова ключова, колкото в Overwatch, при която изхода от една битка много често се предопределя от уменията на героите.

Различните класове имат достъп до един и същи арсенал, което дава с една идея по-голяма свобода, отколкото Overwatch в този аспект. Като цяло HenryG е останал доволен и от дизайна на картите в Project A, отбелязвайки, че той следва същата дизайн философия, която направи картите на Counter-Strike толкова популярни и обичани. За финал той допълни, че в бъдеще ще може да разкрие още информация за Project A.