Психологическият 2D/3D трилър The Forest Cathedral идва за PC и Xbox на 14 март

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Издателят на независими игри Whitethorn Games, базиран в Ери, Пенсилвания, и разработчикът на независими игри Брайън Уилсън днес обявиха, че техният 2D/3D психологически трилър The Forest Cathedral идва за компютър на Steam и Epic Games Store и Xbox Series X. S и Xbox One на 14 март 2023 г.

Играта съчетава богато наративно приключение и платформени пъзели. Играчите са поканени да изследват мистериозния Остров на науката, вдъхновен от величието на горската катедрала, намираща се в държавния парк Кук Форест, и да потърсят причините за скока на смъртните случаи на диви животни.

Вдъхновен от изследванията на реалния учен Рейчъл Карсън за вредния пестицид, известен като ДДТ, Тhe Forest Cathedral е драматично преосмисляне на екологичната научна книга на Карсън „Тиха пролет“. Играчите ще поемат ролята на Рейчъл, която е заела позиция като теренен биолог на острова. Докато изпълнява седмичните си задачи, тя бързо разбира, че не всичко е такова, каквото изглежда.

Играчите бавно ще разкриват ужасяващите ефекти на пестицида, използвайки усъвършенствана екологична технология за решаване на пъзели, които сплитат заедно 3D изследване и 2D платформинг. Какви тайни ще открие Рейчъл на този остров? Мнозина ще се опитат да я накарат да млъкне, но истината трябва да излезе наяве.