Проектът System Shock 3 пред провал?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Работата за System Shock 3 не изглежда добре. Според бивш разработчик от екипа, оригиналният екип, който е отговорен за работата по третата част, вече не работи по нея. Така че, меко казано можем да предположим (и да познаем), че едва ли ще можем да се потопим в уникалната атмосфера на нова част от поредицата в скоро време. Или казано по-кратко: почти сигурно е, че проектът е прекратен.

Един от бившите служители, които са работили по проекта, сподели във форума RPG Codex: “Единствената причина, поради която публикувам това е, че видях доста объркване по отношение на състоянието на компанията и проекта (System Shock 3). Затова реших, че малко информация от първо лице ще бъде добре дошла. Никога не съм изказвал мнение, че играта е готова на 50%. Ключовите системи, разбира се, са страхотна основа за игра, но най-голямата част от работата създаването на съдържание, при което изостанахме критично; както по отношение на декори, модели и т.н., така и по отношение на създаването на инструменти, които да гарантират ефективна работа.

Според него, System Shock 3 би могла да предложи някои наистина свежи и иновативни решения по отношение на геймплея. Ако издателят Starbreeze Studios не бе изпаднал в криза, разбира се. “Високите очаквания ни наложиха да проведем доста и скъпи експерименти. Ние бяхме малък екип и не можехме да се съревноваваме с най-актуалните заглавия по отношение на качество и размах. Така че ние трябваше да бъдем креативни, хитроумни и откачени. И бяхме на път да създадем нещо уникално и вероятно забавно, но вероятно не това, което публиката иска.” – завършва той.

Интересно е да се добави, че всички, които са се занимавали с разработката на съдържание, вече не са част от студиото OtherSide Entertainment, което разработва играта. А in-game трейлъра, който пуснаха неотдавна? Той в действителност съдържа истински геймплей от играта и въпреки, че System Shock 3 има ключовите геймплейни системи, играта все още няма достатъчно съдържание. От OtherSide Entertainment все още не са дали официално становище по темата.