Превю: Trek to Yomi

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Trek to Yomi е изключително красива и стилна игра, която наподобява един добре обмислен самурайски филм. Тя предоставя на играча много различни опоненти и изключителни механики за двубои, които включват битки с мечове, мятане на шурикени и дори стрелба с лък. Приятно съм изненадан от Trek to Yomi, защото звучи толкова добре, колкото и изглежда. Ефектите, драматичния саундтрак, сблъсъка на мечове и силуетите успяват да те вкарат в един различен свят, изпълнен с битки и интересни истории. Очевидно разработчиците на играта са положили големи усилия, тъй като се забелязва вниманието към всеки детайл. Спиращите дъха гледки и двубои създават истинско кинематографично изживяване, наподобяващо самурайски филм.

Заобикалящата среда, която Trek to Yomi ми показа беше впечатляваща, изпълнена с детайли. От бедни села с класическа японска архитектура до горски местности с водопади, драматичното осветление и саундтрака синхронизираха всичко в една уникална картина.

Голяма част от битките се състоят от избора на правилната атака и от бързата реакция. Различените опоненти изискват различен подход, за да ги победите. Например, бавните противници се нуждаят от тежки, зашеметяващи комбинации, а за тези, които държат мечовете високо, трябва да замахнете отдолу. Враговете са десетки и постоянно ще трябва да се адаптирате със стила им на двубой, за да успеете да ги победите. Trek to Yomi има четири различни трудности в зависимост от начина, по който искате да играете. Първата е за тези, които искат да се насладят на историята, като предоставя лесни двубои. Втората трудност е баланс между двете – историята и двубоите, третата ви дава много трудни битки, които изискват бързото взимане на правилни решения. Четвъртата е за тези, които искат да усетят потта по дланите си. Това е една от онези игри, в които ме привличат повече графиките и преживяването, отколкото трудността, но смятам, че която и опция да изберете няма да останете разочаровани.

Trek to Yomi е екшън игра, която ми хареса повече, отколкото очаквах. Има толкова много битки, които са равномерно балансирани със сюжета. Перфектни визуални елементи и качествен звук. Колекционерските предмети в играта са приятно допълнение, но ще откриете, че следвате сюжета повече, отколкото се стремите да откривате тайни предмети. Няма причина да не харесате тази игра, след като пълната версия бъде пусната!

За да продължим Легендата PC Mania, имаме нужда от Вашата помощ – подкрепете ни в Patreon! Абонирайте се за нашия канал в Youtube, последвайте ни в facebook, twitter и instagram, Вашата подкрепа е важна за нас и ни дава сили да продължим.
С уважение: Задругата на PC Mania