Появи се Hot Coffee мод и за Red Dead Redemption 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Спомняте ли си GTA: San Andreas? Излишен въпрос, като се замисля. А спомняте ли си малкия скандал, който се беше заформил около един мод, който добавяше няколко секс сцени? Въпросният мод се казваше Hot Coffee и успя да нажежи страстите около хита на Rockstar, преди около 15 години. Сцените, които този мод отключва, по принцип са били замислени като миниигра в самата игра, но в крайна сметка от Rockstar решават да не ги активират, но все пак ги оставят там. Едва когато играта се появява за PC, модърите успяват да отключат това съдържание и в следствие се заформи огромен скандал, който успя да навлече на San Andreas най-високия ограничителен рейтинг: АО (Adults Only).

Е, оказа се, че някой го е преработил и за по-актуална игра, отново на Rockstar, този път Red Dead Redemption 2. В този случай модът обаче не отключва съществуващи сцени, а просто пресъздава тези от San Andreas, служейки по-скоро като намигване към нея. И отново никой не остава безразличен, след като Take-Two отново дебнат модъри, които да накажат, което общо взето си е доста типично за тях.

Според youtuber-ът Swegta, юристи от Take-Two и Rockstar са успели да се свържат с единия от създателите на мода Hot Coffee, като са отправили искане модът да бъде премахнат, тъй като нарушавал договора за лиценз на крайния потребител, както и кодекса на поведение.

Според модъра, Hot Coffee не съдържа никаква голота или голи модели, а използва ресурси, които са вече в играта. Анимациите са взети от мисията в бара с Леми, а стоновете са различни комбинации от звуци при наранявания.

Hot Coffee модът за Red Dead Redemption 2 е изцяло single player и променя само вашата игра, което буди малко недоумение по отношение на реакцията на Take-Two и Rockstar. А може би имат идея за платено DLC?