Появиха се слухове за Resident Evil 8

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

След успешният Resident Evil 2 римейк и в светлината на хайпа на предстоящия Resident Evil 3 римейк, малко като че ли позабравихме основната поредица, която продължава своето развитие. Последната нова игра, която получихме по темата бе успешната Resident Evil 7, която излезе в началото на 2017 г. и която внесе изгледа от първо лице в поредицата. Е, време е нещата да продължат напред, защото започнаха да се появяват слухове за евентуалното продължение – Resident Evil 8.

Слуховете, които се появиха твърдят, че играта ще се придържа към перспективата от първо лице. Няколко големи медии разпространиха този слух, позовавайки се на различни доверени източници, които според тях са близки до Capcom. Според други слухове в Resident Evil 8 ще видим отново протагониста от Resident Evil – Итън Уинтърс, както и Крис Редфилд, за когото се предполага, че ще има нова визия. Слуховете не пропускат и нови врагове, които няма да са зомбита, а ще бъдат върколаци и призраци, които ще ви преследват в околна среда, наподобяваща замък и друга, която наподобява село. Доколко те биха могли да се впишат в света на играта – зависи от начина по който дизайнерите ще подходят към тях. От Capcom отказват да коментират тези слухове за сега.

Както вече споменахме – следващият голям проект е римейкът на Resident Evil 3: Nemesis, който излиза на 20 април и е едно от най-очакваните заглавия за тази година.