Очакваме ли Final Fantasy IX аниме?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

От изминалите две седмици, феновете на една от най-успешните поредици на Square Enix очакват да бъде представена нова информация за предстоящо аниме, адаптирано по историята в играта Final Fantasy IX. Спекулирани са материали в продукция, показани пред инвеститори на изминалото Licensing Expo, проведено в Лас Вегас, Невада, в рамките на 24-26 май 2022 година. 

Слуховете за колаборацията на Square Enix с френското студио Cyber Group Studios се появяват още през юни 2021 година. В дадения момент се смята, че работа по анимацията ще стартира към края на 2021, но все още нямаме еднозначно потвърждение.  

В случай че в действителност е така, следва разработката на сериите да бъде в съвсем начален концептуален етап към момента. Licensing Expo е събитие, таргетирано към потенциални инвеститори и продуценти, поради което материалите, показани на него, ще бъдат пазени в тайна по стара „ениксова“ повеля (за справка – играта Kingdom Hearts 3 беше обявена скромните 9 години преди официалния си релийз).

Оригиналната игра излиза през далечната 2000 година за PlayStation, и се утвърждава като едно от най-успешните заглавия във франчайза на Final Fantasy. Според репортаж на IGN, анимето се смята, че ще бъде таргетирано спрямо по-млада аудитория от деца и подрастващи, на възраст между 8 и 13 години. 

В своя официален IG профил, френското студио не предоставя никаква информация, която да потвърди, че Final Fantasy IX аниме е в продукция. Снимката от щанда на студиото по време на Licensing Expo също не показва рекламни материали за FF. Надеждата у феновете все пак умира последна.